Erotisk litteratur er tidens helt store fænomen, og interessen i saftig litteratur for kvinder er eksploderet. Læs den store guide til det bedste erotiske litteratur her.
Kærlighed og sex

Her er det bedste erotiske litteratur for kvinder

17. november 2012
Lørdag d. 17. november 2012 - af: Magasinet Tidens Kvinder
Erotisk litteratur er tidens helt store fænomen, og interessen i saftig litteratur for kvinder er eksploderet. Læs den store guide til det bedste erotiske litteratur her.

Glem alt om Fifty Shades of Grey, der er masser af saftig, kvindevenlig erotisk litteratur på markedet udover den verdenskendte triologi. Hvis du har fået øjnene op for genren, der kærligt kaldes for "Mommy Porn", har vi et par bud på titler, som du bør læse.

Her er det bedste erotiske litteratur til kvinder

Portia Da Costa: In Too Deep

Portia Da Costa er lidt af et fænomen I England, hvor hun også stammer fra. Med over 100 udgivelser, korte essays og noveller inkluderet, kombineret med udgivelser for både Black Lace og det gigantiske kvindeforlag Harlequin, har hun markeret sig som en af tidens mest flittige forfatterinder indenfor erotika genren. Desuden er blandt andet In Too Deep, der endnu ikke er oversat til dansk, bestseller i hjemlandet.
Mange af Da Costas kvindelige hovedpersoner er "almindelige" kvinder. Hverken specielt unge eller blændende smukke, men helt normale kvinder som de fleste kan identificere sig med. Budskabet er blandt andet, at ALLE kvinder har behov - og ikke mindst ret til at få dem stillet!

En dag får den stille og lidt anonyme bibliotekar, Gwendolyne Price, et frækt tilbud i hendes e-mail indbakke. Gwendolyn indleder en lang, hed korrespondance med den fremmede, samtidig med at nysgerrigheden for at møde pennevennen vokser. I den virkelige verden har hun dog indledt en affære med en den lækre historieprofessor Daniel Brewster. Han huserer på Gwendolyns arbejdsplads for at researche til sit arbejde, og konflikten i Gwendolyns hjerte imellem den ukendte skriver og hjerteknuseren Daniel, vokser dag for dag.

Læs også det bedste erotiske litteratur til sengekanten

Køb "In Too Deep" af Portia Da Costa

Erotisk klassiker - Pauline Réage: O's historie

O's historie er en klassiker indenfor den erotiske litteratur. Den franske forfatterinde Anne Desclos udgav i 1954 historien, som hun hævdede var en kærlighedserklæring til hendes elske, forfatteren Jean Paulhan. Egentlig startede det som en litterær udfordring fra elskeren side; han påstod, at kvinder ikke kunne skrive lige så erotisk og frækt som mænd, så Desclos tog udfordringen op.

Først kort før sin død i 1988, afslørede den aldrende Desclos, at hun var den virkelige forfatterinde til bogen, der i årtier var hyldet, udskældt og imiteret.

O's historie er skrevet i romanform, og er en detaljeret beskrivelse af en ung kvindes ritualer og oplevelser i forbindelse med sin seksuelle underkastelse. Hendes erotiske fantasier bliver virkeliggjort og beskrevet med stor indlevelse og følsomhed - i et elegant og stringent sprog. Gennem den totale underkastelse og alt, hvad der hører med der, finder hovedpersonen ind til sine egen, erotiske kerne, hvor "pleasure and pain" forenes i en højere enhed. Da den udkom i 1954 blev den, i første omgang, forbudt i Danmark.

Køb O's historie af Pauline Réage

Lucinda Carrington: Genevieves 90 dage

Lucinda Carrington er en engelsk forfatterinde, der har opnået kultstatus indenfor erotisk litteratur. Hendes fire Black Lace bøger (engelsk forlag der har specialiseret sig i erotisk litteratur for kvinder), stammer oprindeligt fra perioden 1998 -2000. De har dog fået en revitalisering i forbindelse med gigantsuccesen med Fifty Shades of Grey, som mange også sammenligner den med.

Sprogligt er den langt bedre end Fifty Shades, men tonen er mere rå, og personerne ikke skildret med det samme "romantiske" skær over sig. Derfor vil bogen, for nogle, være mindre appellerende.

Genevieve er en ambitiøs karrierekvinde, der har fået til opgave at sikre en meget vigtig kunde til det reklamebureau, hun arbejder for. Kunden er den stenrige, flotte og karismatiske James Sinclair. Han vil give Genevieve ordren på én betingelse: I 90 dage skal hun tilhøre ham og gøre alt, hvad han siger. Hun kan til enhver tid sige fra, men så giver han en anden ordren.

Genevieve indvilliger og kommer hurtigt ud, hvor hun ikke kan bunde. Hun bliver chokeret over, hvilken effekt Sinclairs magt har på hende, da hun bliver hovedpersonen i hans vilde seksuelle fantasier. Undervejs må hun erkende, at hun er på vej til at blive forelsket i ham. Hun må minde sig selv om, at for ham er det bare et spil, og når de 90 dage er forbi, vil han ikke længere være interesseret i hende. Eller vil han?

> Køb Genevieves 90 dage

Ny erotisk bog - Sylvia Day Crossroads triologien

Den nyeste stjerne indenfor Mommy Porn genren hedder Sylvia Day. I lighed med Fifty Shades er hendes popularitet eksploderet! På bare tre måneder solgte hun én million eksemplarer af hendes "Crossroads triologi", der består af bøgerne; Blottet for dig, Spejlet og "Entwined with You", der endnu ikke har fået en dansk titel. Bogen beskrives som en mere rå og velskrevet version af Fifty Shades, og Sylvia Day roses da også af mange amerikanske anmelder for rent faktisk at kunne skrive.

Trilogien handler om Eva og Gideon Cross. Eva begynder på sit nye job på et reklamebureau i New York, og bygningen, hvor reklamebureauet ligger, er ejet af Gideon Cross. Allerede da Eva og Gideon møder hinanden første gang, er kemien mellem dem øjeblikkelig og overvældende. Men begge har de store følelsesmæssige ar, og et almindeligt, sundt kærlighedsforhold er fremmed for dem.
Første bog i serien er kommet i handlen, og de to næste bøger i trilogien kommer på hylderne i december 2012 og i 2013.

> Køb bøger af Sylvia Day

Anaïs Nin: Venusdeltaet og De små fugle

Anaïs Nin startede med at forfatte erotiske noveller som et supplement til sin indtjening, men hun blev mere og mere inspireret af at skrive de små, pikante noveller undervejs i forløbet. Hun er blevet udnævnt til den erotiske litteraturs ukronede dronning, og novellerne er en fin blanding af mere eller mindre eksplicitte erotiske fortællinger. Sproget er sanseligt og stemningsskabende, og her er ordvalget også i den pænere afdeling med brug af ord som "lem", "penis" og "venusbjerg".

Begge bøger er en blanding af korte og lange noveller, nogle mere eksplicitte end andre, både handlings- og sprogmæssigt. Men der er også nogle, der udfordrer læserens grænser på grund af tabuer som incest og undertrykte lyster og utroskab.

Novellerne er varierede - der er "almindelig" sex, sanselige beskrivelser af oralsex og kvinde/kvinde-sex. Mange af historierne bærer præg af det franske bohememiljø Anaïs Nin selv var den del af, da de handler om kunstmalere, musikere og andre kreative sjæle.

Læs også