terapi
Kærlighed og sex

Helena elskede den rolle, hun havde i queermiljøet. Indtil hun blev udsat for et overgreb

21. april 2023
Af Silje Qvist
Foto: Dorte Limkilde
Helena havde en dominant rolle i queermiljøet, indtil hendes egne grænser blev overskredet. Nu har hun mod på at komme tilbage på datingmarkedet, men hun er ikke klar til at gå tilbage til, hvordan det var før.

Når Helena tænker tilbage på, hvem hun engang var, er det med længsel. Hun var kendt i det københavnske queermiljø som dominant, og hun elskede det.

Men det hele forandrede sig for et halvt år siden, da Helena blev udsat for et overgreb og fik sine egne grænser overskredet. Med ét havde hun svært ved intimitet, seksuelle forhold og den grænsesøgende sex, der ellers fyldte i hendes liv.

Efter overgrebet trak Helena sig fra miljøet. Hun savner stadig intimiteten og relationerne, og i dag kan hun mærke, at begæret og lysten er begyndt at komme tilbage igen.

– Jeg har lyst til at skulle ud og møde nye mennesker og date igen. Men jeg synes, det er svært at kaste mig ud i, fordi jeg er kommet i nogle miljøer, hvor rammerne har været faste, og jeg har været dominerende. Der er jeg ikke lige nu, fortæller Helena i podcasten.

"Sexterapi" - femina updates podcast

I femina updates podcastserie “Sexterapi” møder vi otte modige mennesker, der åbner op omkring en intim problemstilling, de netop står overfor. De vender deres tanker, oplevelser og følelser med Camilla Tved, der er jordemoder, sexolog og sexterapeut. Hun taler til dagligt med folk om seksualitet og lyster med det fokus, at de skal hvile sig i det og have lyst til at udfolde sig.

I syvende afsnit møder vi "Helena", som efter et overgreb har holdt en pause fra sex. Hun er nu klar til at kaste sig tilbage til dating og intimitet, men hun er bange for, at de queer-personer, hun vil date, har for høje forventninger til hende.

"Helena" har valgt at være anonym, og "Helena" er derfor ikke gæstens rigtige navn. Hendes identitet er kendt af redaktionen.

Før overgrebet kom Helena i kink-miljøer, og hun dyrkede BDSM med sine partnere. Hendes rolle var dominerende og sadistisk. En rolle, som hun ikke “bare” kan vende tilbage til.

– Jeg tror, jeg har brug for at være i nogle seksuelle relationer, hvor man er mere ligeværdig med sin partner, og hvor jeg selv kan være mere sårbar.

Hendes almindelige tilgang til dating er sat ud af spil, og derfor har hun brug for råd til, hvordan hun skal kaste sig ud i det igen.

– Efter jeg selv har fået mine grænser overskredet, kan jeg mærke, at jeg ikke kan ignorere det, når jeg befinder mig i et seksuelt rum.

Helena ved, at hvis hun vender tilbage til det miljø, hun plejede at have relationer i, så vil hun møde forventninger fra sig selv og fra miljøet. Forventninger, som hun ved, at hun ikke vil kunne leve op til på nuværende tidspunkt.

Læs også