Peter Købte sex og det fik store konsekvenser for hans selvværd
Kærlighed og sex

Han købte sex

26. oktober 2011
af Lene Rode, Illustration af
JE:SU
Peter er en helt almindelig studerende midt i 20’erne, men han har en hemmelighed: De seneste fire år har han købt sex, fordi han ikke føler, han kan få det på andre måder. Og det har fået store konsekvenser for hans liv og selvværd.

Han købte sex

Han er sporty, veltalende, og sympatisk. Og meget langt fra de fordomsprægede forestillinger om mænd, der køber sex. Men Peter har altid haft svært ved "det med piger". Han kan sagtens være venner med piger, men når det skal blive til mere, bliver han genert og kejtet. For godt fire år siden begyndte han af nysgerrighed at se annoncer for sexklinikker på nettet.
- Jeg var fascineret af billederne af de her meget flotte piger. Piger, som jeg ikke ville have en chance hos i den virkelige verden, fortæller Peter.

Måtte opgive
Han tog mod til sig i lang tid, før han endelig besøgte en klinik.
- Jeg var fuldstændig rystende nervøs. Da pigen kom ind, kunne jeg mærke, at det var helt galt. Hun var sød og imødekommende, men til sidst blev jeg nødt til at opgive og sige, at det kunne jeg sgu ikke.

Ville bare have mere
Efter at have sundet sig et par uger, vendte han tilbage. Samme klinik, samme pige - og en meget bedre oplevelse.
- Der var meget mere ro på, og jeg var rigtig glad bagefter. Jeg slap for alt det med at skulle gøre mig sjov og interessant for at imponere hende. Det var en kæmpe befrielse at springe den mellemregning over. Jeg fandt ud af, hvor fantastisk sex er. Og ikke mindst hvor fantastisk det er at opleve nærheden og samhørigheden. Det var helt unikt for mig - og så ville jeg bare have mere, fortæller Peter.

Forelsket i en illusion
Peter prøvede alle mulige forskellige piger, men havde en regel om, at han ikke ville kysse. Den brød han dog, da han mødte en pige, der ikke bare solgte ham sin krop, men også noget, der mindede om et kæresteforhold.
- Jeg følte, at hun lukkede mig ind i sin intimsfære, og jeg blev revet ind i illusionen om, at vi var forelskede. Jeg var sikker på, at så snart hun var på arbejde, ventede hun bare på, at jeg skulle ringe.

Men sådan var det ikke, viste det sig. For en dag var telefondamen kommet til at lave en dobbeltbooking, og selv om Peter tog for givet, at pigen naturligvis ville vælge ham over den anden kunde - så blev det ikke sådan.

Afsløringen
Efter den oplevelse ringede han første gang til telefonrådgivningen hos Kompetencecenter for Prostitution. Det blev starten på mange samtaler, og langsomt begyndte det at gå op for Peter, at pigerne bare lod, som om de var glade for at se ham, og at det ikke var godt for ham.
- Men jeg følte stadig ikke, det var muligt for mig at møde piger på almindelig vis. Måske fordi jeg brugte al min energi på det andet.
Fordi han var ensom, blev han ved med at købe sex af og til.

Hvem er offeret?
Det er nu tre måneder siden, han sidst har købt sex, og han håber, det er helt slut.
Peter har aldrig fortalt sine venner og familie om sine sexkøb, for han frygter deres reaktion:
- Mange mennesker ser det jo som et overgreb. Og det er ikke, fordi jeg synes, det er i orden at købe et andet menneskes krop, men jeg har da sommetider været i tvivl om, hvem der er offeret. Grundlæggende mener jeg, at prostitution er noget skidt. Og jeg ville ønske, at jeg aldrig havde gjort det.

Læs også: Hendes mand købte sex

Prostitueret

Købesex:
Det samme
som at spise ude

Høje røde stiletter

Køber sex uden
moralske skrupler

https://imgix.femina.dk/legacy/media/e02d5db2c1e9422e92b16384fbdaf74c.jpg

Læs også