Ferietid er sextid – for nogen. For andre er det svært at leve op til de høje sexforventninger, og ferien kan derfor bringe seksuelle skuffelser med ham. Sexologen råd: Hold ferieforventningerne realistiske og undgå sexskuffelser.
Kærlighed og sex

Forebyg sexskuffelser i ferien

23. juli 2013
af Gitte Holm, Q.dk
foto: Shutterstock
Ferietid er sextid – for nogen. For andre er det svært at leve op til de høje sexforventninger, og ferien kan derfor bringe seksuelle skuffelser med ham. Sexologen råd: Hold ferieforventningerne realistiske og undgå sexskuffelser.

Forebyg sexskuffelser i ferien

Ferietiden er i den grad kommet til Danmark, og for mange par og familier gælder det, at man har set frem til denne tid - måske helt siden sidste sommer. Mange par har en formodning om, at alt bliver fryd og gammen og at man skal nyde hinanden fuldt ud de næste tre uger, men man skal passe på med at sætte forventningerne til ferien alt for højt, mener sexolog Vivi Hollænder.

- Mange har en forventning om, at der i ferietiden bliver tid til at flirte, lege og huske hvorfor man forelskede sig i hinanden. Alligevel vil en del opleve, at forventningerne brister og at romantikken og de erotiske udfoldelser udebliver, siger Vivi Hollænder.

Få den ultimative guide til en sexet sommer her

Nogle gange handler det om, at der planlægges for mange aktiviteter, og her kan det være en god idé simpelthen at holde børnenes forventninger realistiske og tage den med ro fra feriens start, så det ikke bliver en alt for stor omvæltning.

- Det kan kræve en tilvænning at være sammen 24 timer i døgnet, og derfor kan man måske have brug for et par omstillingsdage i starten, for det tager tid at komme ned i gear og op igen. Brug lidt tid fra hinanden, sæt tid af til at improvisere og til at lave ingenting. Så skal lysten til hinanden nok blomstre helt af sig selv, siger Vivi Hollænder.

Få den bedste guide til himmelske orgasmer her

5 råd: Sådan forebygger du sexskuffelserneHold børnenes forventninger realistiske:

I har måske selv været med til at geare børnenes forventninger op til det helt store ferieeventyr. Det er nemmere at skrue op løbende, end det er at skrue ned.

Lav en overgang:

Det kan kræve tilvænning at være sammen 24 timer i døgnet, så find ud af om en eller flere i familien har brug for et par omstillingsdage i starten af ferien.

Nyd nuet:

Sug lyset ind, og lad være med at fokusere på rod og rengøring. Sov længe, slap af, nyd dagligdagen og fokusér på at have det godt. Så skal det seksuelle nok følge med.

Alenetid:

En god ferie behøver ikke at være ensbetydende med, at man tilbringer al sin tid sammen. Split op i en tid, vær alene lidt - så nyder I virkelig, når I er sammen.

Flere ferier:

Tag ferien i små dryp, hvis det er muligt. Så holder I gnisten og sexlivet i gang løbende, og ferien vil ikke føles så overvældende.

Læs også