Flemming Møldrup, Rikke Møldrup, Nicoline Olesen
Kærlighed og sex

Flemming bor med Nicoline, men er gift med Rikke: "Den måde, vi lever på, er kærlighedsversion 3.0"

20. maj 2020
af Jo Brand
Foto: Robin Skjoldborg
Sidste vinter forelskede Rikke Møldrup Rasmussen sig i Flemming Møldrup. Et halvt år efter giftede de sig uden at bo sammen. Kort tid efter meddelte Flemming, at han ville flytte sammen med sin veninde Nicoline Olesen. Det syntes Rikke, var en god idé. Her fortæller hun om at finde de klæder, der passer kærligheden, når man har prøvet de traditionelle snit og indset, at de ikke fungerede.

Flemming og jeg har kendt hinanden i flere år og har altid haft en dyb respekt og sympati for hinanden, men det var først i januar sidste år, at vi begyndte at date, og vi blev så gift den 5. juli. Men valgte ikke at flytte sammen.

­– Da vi blev kærester, boede Flemming i Holbæk, men han besluttede for nylig at flytte tilbage til København for at være tættere på sin datter, Yoko, og på grund af vores kærlighedssetup. Han flyttede sammen med sin veninde og businesspartner, Nicoline, som han også havde boet sammen med, inden han flyttede til Holbæk.

– Flemmings og mit forhold er jo startet et andet sted end de andre forhold, jeg har været i. Jeg har haft andre kærlighedseventyr bag mig og har en bagage, og det har gjort, at jeg kunne se, at den traditionelle vej ikke var den eneste. Efter at jeg blev skilt fra mine børns far, flyttede jeg sammen med en anden kæreste, og han endte med at løbe skrigende bort.

­– Bare fordi man selv er en del af et kærlighedseventyr, er der jo ikke nødvendigvis sådan, ens børn oplever det. De er måske nogle helt andre steder. For eksempel var min datter stadig ved at komme sig over min og hendes fars skilsmisse, da jeg flyttede sammen med min tidligere kæreste. Det, at vi endte med at gå fra hinanden, lærte mig, at kærlighed ikke overvinder alt – det er for eksempel ikke sikkert, at kærligheden overlever hele pakken med ”dine og mine børn”. Så det, at Flemming og jeg lever, som vi gør i dag, skyldes, at vi gerne vil passe på kærligheden. Jeg har gjort den erkendelse, at man er nødt til at tage sig selv alvorligt og lære af sine erfaringer. Så det fravalg, vi har truffet ved ikke at bo sammen, er faktisk et tilvalg. Vi vil gerne have, at kærligheden skal holde, og det er ikke sikkert, at den ville have gjort det, hvis vi var flyttet sammen. Man kan sige, at den måde, vi lever på, er kærlighedsversion 3.0.

LÆS OGSÅ: Flemming Møldrup: "Jeg tror ikke, jeg nogensinde har været et bedre sted i mit liv"

Min rolle som opvartende er udspillet

­– I korte øjeblikke kan vi godt tale om at bo sammen, men vi har ikke økonomi til et setup, hvor det ville kunne fungere, derfor ville det ende med et kompromis, hvor vi skulle bo i en for lille lejlighed med min teenagedatter og Flemmings datter på 12. Og det er jo ikke kun dem, der ville være dér, der ville også være vores venner, deres venner og kommende kærester, der skal overnatte og så videre. Det ville være to familier med børn i forskellige aldre, der skal helt forskellige ting, og som er i forskellige stadier og har behov på forskellige niveauer. Og det er jeg blevet meget opmærksom på med alderen: Altså, at selv om man forelsker sig, så er der nogle børn i bagagen, og det skal man tage hensyn til. Jeg har også haft børn dobbelt så længe som Flemming, så min rolle som opvartende forælder for mine egne børn er ved at være udspillet. Selv om børn er vidunderlige, så er jeg et sted, hvor jeg er begyndt at synes, at det er dejligt at tænke på et liv, hvor man får en anden forældrerolle og tid til at fordybe sig i andre ting.

Derfor ville vi giftes

­– Man har et ansvar for at passe på de små mennesker, man har sat i verden. Jeg kender kvinder, der, efter at de er blevet skilt, siger, at de aldrig skal have en mand igen, men jeg synes ikke, man skal sige nej til kærligheden. Jeg vil gerne være sammen med et andet menneske og vise mine børn, hvad kærlighed er.

– Selv om Flemming og jeg valgte ikke at flytte sammen, giftede vi os. Det var vigtigt for os at binde sløjfe på kærligheden og vise, at vi passer på hinanden. At vise hinanden, at vi har valgt hinanden, også selv om vi har valgt dage med hinanden fra. Før jeg blev gift, vidste jeg ikke, hvor stor impact det ville have for mit sjæleliv at blive gift, men det har det haft. Jeg ved, at det er ham og mig. Det med at sige ja og gifte os betyder, at der er en helt anden tidshorisont. Det kan godt være, at det lyder skørt, at vi giftede os så hurtigt. Men det er jo det, kærligheden kan. Den får en til at lette på låget, og hvis man ikke tør gå med og slippe den fri, når den er der, så giver det jo ikke mening i det her liv. Det er vigtigt, at vi tør elske og lytte til os selv.

https://imgix.femina.dk/flemming_moeldrup_2.jpg

Fra venstre: Nikoline Olesen, Rikke Møldrup Rasmussen og Flemming Møldrup

Ingen jalousi

­– Der er ingen jalousi mellem Nicoline og jeg. Vi er veninder og har kendt hinanden i mange år og træner og vinterbader sammen. Sammen med min anden veninde og businesspartner, Stine, var Nicoline også den eneste, der var til stede, da Flemming og jeg blev gift. Hun er en gave i vores liv, og hun er også en gave for mine børn.

­– Selv om man siger, at kernefamilien er i opløsning, så ligger det meget dybt i os, at det er sådan, vi skal forenes. Der er mange, der synes, at den måde, vi lever på, er underlig. Men når man så begynder at fortælle dem om det, og hvordan det fungerer, kan de fleste jo godt se, at det er ret fedt – for eksempel det med at man glæder sig til at mødes. Der er flere, der har været gift i mange år, som siger ”åh, det lyder lækkert”.

LÆS OGSÅ: Julie Raalund og Flemming Møldrup gik i parterapi efter skilsmissen: "Det dummeste, man kan gøre, er at tage sin vrede med ind i et brud"

Vi bor 350 meter fra hinanden

­– Flemming og jeg bor 350 meter fra hinanden. I praksis er det sådan, at vi er meget sammen, når Yoko er hos sin mor. Og når Flemming så har Yoko, kommer de på besøg hos os ­– så kommer de og spiser, og vi tager måske i biografen, og så tager de hjem til dem selv og sover bagefter. Eller min datter og jeg tager over til Flemming og Nicoline og spiser. På den måde har vi fået skabt nogle rammer, som alle er glade for. Samtidig har vi også erkendt, at vi begge to har brug for at være alene, og det tager de rammer også hensyn til.

­– Tidligere har jeg nok haft den opfattelse, at når man var sammen, så skulle man også være sammen, men nu har jeg flere forhold bag mig og har også levet fem år alene, hvilket har gjort at jeg har skabt nogle andre rammer for mit liv. Og det at opleve, at det kan fungere på denne måde, er virkelig et privilegium. Den der usikkerhed over ikke at leve traditionelt har jeg ikke længere, og det har været dejligt at få rykket lidt på hende den konservative inde i mig.

Svært at gå ud alene så tit

­– Fordi vi lever hver for sig, har vi også planer hver for sig. Så når vi for eksempel bliver inviteret til en fest, kan det være, at Flemming ikke kan, og så dukker jeg bare op alene. Det er mit lod, at jeg er den, der indimellem kommer alene. Når jeg sidder for mig selv alene ved bordenden, kan mit romantiske hjerte godt briste lidt. Flemming og jeg er sammen i hjertet og i sjælen, men ikke altid sammen om det praktiske. Men jeg er vant til at tage beslutninger og gøre mange ting selv.

– Vores drøm er at flytte sammen, når børnene er flyttet hjemmefra. Gerne tæt på noget vand. Og så noget med nogle surfboards, morgenkaffe, samtaler om livet og tid til langsomhed sammen. Så meget sammen!

Rikke Møldrup Rasmussen. Står sammen med Stine Grouleff bag tøjbutikken Moshi Moshi samt tøjbutikken og mærket Moshi Moshi Mind. Er 49 år, har datteren Molly på 16 og sønnen Gilbert på 22 år fra et tidligere ægteskab. Blev i sommeren 2019 gift med livsstilsekspert Flemming Møldrup. Men bor alene på Østerbro i København med sin datter.

Det siger Nicoline

­– Flemming og jeg har kendt hinanden i 20 år, vi har boet sammen i flere omgange, og han er en af mine bedste venner. Jeg har ikke selv børn, men er gudmor til Flemmings datter, Yoko, så sammen er vi en anden slags familie.

­– Rikke er min veninde, og vi var veninder, før hun og Flemming mødte hinanden, og det, at hun nu kommer hjemme hos os, er bare enormt hyggeligt. Det er en udvidelse af min familie og ikke nogen udfordring. Samtidig er jeg også så heldig, at Rikkes datter Molly er kommet mere ind i mit liv, efter at Rikke og Flemming er blevet gift. Jeg er vokset op i kollektiv og kan godt lide at have folk omkring mig.

­– Jeg synes godt, man kan være mere åben overfor, at der kan være mange familiekonstellationer. Det er, som om omverdenen har flere udfordringer med måden, vi lever på, end vi selv har. Mange er ret konforme, når det kommer til, hvordan man skal bo eller være i et forhold. Og jeg tror, de ville gøre sig selv en stor tjeneste ved at være mere nysgerrige på, om de nu bor og lever, som de gerne vil.

­– Forleden var jeg til middag hos Rikke, mens Flemming var derhjemme med Yoko. Ja, det er alternativt, men det er en kæmpestor gave.'

Nicoline Olesen. Corporate Activist og Sustainable Business Advisor i konsulentfirmaet Märk, som Flemming Møldrup også er partner i. Hun er 48 år og har boet i bofællesskab med Flemming og hans datter ad flere omgange. I dag deler de lejlighed sammen på Østerbro.

Det siger Flemming

­– Det, at vi bor, som vi bor, gør, at vi slipper for at bakse med de problemer, der er i at sætte en ny familie sammen. Rikke har en hjemmeboende datter på 16 år, og jeg har Yoko på 12 år – og de er begge søde og dejlige, men også ved at definere sig selv som mennesker, og det kan betyde konflikter og smækkede døre og diskussioner om, hvis barn er mest urimeligt. Det er befriende, at vi ikke skal diskutere det. På den måde passer vi på relationen, samtidig med at vi også passer på vores familie. De bliver ikke tvunget sammen, men bliver langsomt ”masseret” ind i hinanden. Og som det er nu, kan vores børn sindssygt godt lide hinanden. Yoko spørger tit, om vi ikke skal ringe til Rikke og Molly, fordi hun savner dem.

– Rikke og jeg har både tid til hinanden og tid til os alle sammen. På den måde er det en vidunderlig konstellation. Samtidig er der også tid til, at vi kan gøre ting hver for sig. Rikke vil gerne meditere og dyrke yoga, og jeg vil gerne surfe og skrive. Det ville vi selvfølgelig også kunne, hvis vi boede sammen, men der er lidt mere energi i det, når man er alene. Samtidig savner vi også hinanden, og det er godt – det er ligesom de mennesker, der faster …

– Nicoline er en af mine bedste venner, og vi har boet sammen i flere omgange og er rigtig glade for det. Jeg har ingen faste forestillinger om, hvordan tingene bør være – hverken i mit arbejdsliv, kærlighedsliv eller i måden, jeg bor på. Jeg har ingen normer, men synes, at det er vigtigt, at vi gør det, der gør os glade. Og lige nu er det det her. Men der er ingen tvivl om, at Rikke og jeg skal flytte sammen på et tidspunkt.

Flemming Møldrup. Livsstilsekspert og medvirker bl.a. i DR’s program ”Kender du typen?”. Derudover er han partner i konsulentfirmaet Märk, som han har sammen med blandt andre Nicoline Olesen, som han også bor sammen med på Østerbro i København. Er 50 år, far til Yoko på 12 år, som han har fra et tidligere forhold. Er i dag gift med Rikke Møldrup Rasmussen.

Læs også