https://imgix.femina.dk/media/635ff3249b5445b29068968cc7912813.jpg
Kærlighed og sex

Færre skilsmisse-slagsmål om børns ferie

28. april 2011
af Marie Tromborg
foto: all over press
Statsforvaltningerne oplever et markant fald i antallet af sager om sommerferiesamvær

Børn af skilte forældre er ikke længere stor genstand for skænderier. Der er nemlig blevet meget mindre tovtrækkeri om, hvem der skal have børnene i sommerferien.

Det oplever man hos landets statsforvaltninger, hvor man nu har meget færre sager med forældre, der skal have hjælpe til at løse diskussionen om, hvem der får børnene i sommerferien.

Færre end 100 sager
- Tidligere kunne vi have op til 6.000 feriesamværssager om året. Nu har vi mindre end 100, siger kontorchef Jakob Næsager fra Statsforvaltningen Hovedstaden til alive.dk.

Den markante tendens bekræftes af en rundringning foretaget af alive.dk til de resterende statsforvaltninger i Danmark. Samtlige steder glæder man sig over det voldsomme fald i feriesamværssager.

Ordnes i første omgang
I Statsforvaltning Nordjylland fortæller kontorchef Jannie Bjørn Kristensen, at de har meget færre end 100 feriesamværssager om året.

Udviklingen skyldes at man i 2005 aktivt begyndte at lave aftaler om alt samvær første gang man har en sag med et forældrepar.
- I alle skilsmissesager, vi har haft med at gøre, siden 2005 har vi fået skrevet samværsaftaler ned allerede fra starten af. Og nu er vi efterhånden dér, hvor de sager, der er ældre end 2005 også har været igennem og fået lavet faste aftaler, siger Jannie Bjørn Kristensen.

Førstevælger på skift
Den samme ordning med at inkorporere samværsdiskussionen i den første samtale gør sig også gældende i resten af landet.
Jannie Bjørn Kristensen forklarer, at man typisk laver en ordning, hvor den ene forælder får lov at vælge først i lige år og den anden i ulige år.

Giver ro i familien
Alle Statsforvaltninger vurderer, at den nye ordning er god. Både fordi den sparer dem for en masse tid, og fordi det giver meget mere ro i familierne - ikke mindst for børnene.

Familieterapeut Lola Jensen er også glad for at høre om den nye tendens.
- Hvis det er sandt, så kan jeg kun række armene højt op i vejret at glæde. Det giver børnene en meget større ro til at leve i en delt familie, hvis de voksne ikke skal skændes hver gang der er en ferie, men i stedet ordne det som voksne mennesker, siger Lola Jensen.

Læs også:

Karrierekvinder har høj skilsmisse risiko

Eller Sådan bliver du lykkelig efter skilsmissen

Læs også