https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/februar/2013-6-supersperm-p.jpg
Kærlighed og sex

Få Supersperm - 3 fødevarer der booster hans sædkvalitet

9. februar 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Dårlig sædkvalitet er et stigende problem, og helt op til 25 procent af unge mænd vil være udfordret på fertiliteten. Der findes ingen mirakelkur, men visse fødevarer kan dog have positiv effekt. Se hvilke her.

Danske mænd skyder med løst krudt

For nyligt offentliggjorde Rigshospitalet en undersøgelse, der konkluderede, at tre ud af fire danske mænd havde nedsat sædkvalitet. Ifølge undersøgelsen har kun 23 procent af unge mænd en decideret god sædkvalitet, og selvom der er uenighed om, hvorvidt Rigshospitalets undersøgelse er korrekt, og om hvad årsagen til den dalende sædkvalitet skyldes, er der generelt enighed om, at livsstil, herunder kost, motion og rygning, kan spille en rolle.

6 fødevarer der booster dit sexliv!

Gode nødder - ja tak!

Valnødder har en særdeles positiv virkninger på sædkvaliteten. Kun 75 gram om dagen, cirka en håndfuld, af de lækre nødder, sikrer en markant forbedring af sædens form, hurtighed og vitalitet, skriver fagmagasinet Biology of Reproduction. De offentliggjorde sidste år resultaterne af et amerikansk studie, der, på baggrund af en undersøgelse af 117 mandlige testpersoner, påviste, at samtlige testpersoners sædkvalitet var markant forbedret efter blot tre måneder.
Forskerne bag tror, at det skyldes alpha-linolenic syre (ALA), der er en naturlig plantekilde af omega-3, og som findes i høj mængde i valnødder, der er ansvarlig for succesen.

Stort galleri: Disse sexstillinger forbrænder mest fedt

Østers, afrodisiak og sædbooster

Selveste Casanova skulle, efter sigende, have indtaget 50 rå østers dagligt for at forbedre sine mange lagenpræstationer. Østers, der altså også tillægges libido-styrkende kvaliteter, er spækket med mineralet zink, som forskning knytter til produktionen af sæd. Faktisk er zink så vigtig for sædproduktionen, at mangel på mineralet kan give en decideret ringere sædkvalitet, viser studier fra University of Maryland Medical Centre.

Sexguide - 5 råd til hvordan du bliver bedre i sengen

Asparges

Ja, den grønne mirakelgrøntsag får dit tis til at lugte grimt - men den kan gøre fantastiske underværker for de små svømmere! Det tårnhøje indhold af C vitamin i asparges forhindrer spermen fra at oxidere, samtidig med at det beskytter cellerne I testiklerne. Tillige styrker C vitamin kroppens immunforsvar og bremser udviklingen de frie radikaler, så al' kroppens dyrebare energi kan bruges optimalt I forhold til at producere mere og bedre sperm.

Læs også