erotisk kunst
Kærlighed og sex

Erotisk kunst er god inspiration

24. april 2012
af Nina Bendixen, NewsDesk, Aller Media
Billede: Lars Rasmussen
I dag er erotisk kunst en god inspiration i soveværelset for begge køn, mener kunsthistoriker

Erotik kan udtrykkes på mange måder. Én af dem er via kunsten, men hvor erotisk kunst tidligere fungerede som provokation, er dagens erotiske billeder og skulpturer langt mere til inspiration for den enkelte. Kunsthistorikker og gallerist Bettina Fornitz forstår godt, hvorfor erotisk kunst er kommet ind i soveværelset.

- De fleste der køber erotisk kunst bruger det som inspiration i en travl hverdag. Det kan f.eks. være et billede af et smukt elskende par, som folk køber for at blive mindet om, at erotik er en vigtig del af livet. Det kan bruges som inspirationskilde eller som tegn udadtil på, at man er et erotisk menneske, siger Bettina Fornitz til Oestrogen.dk.

Hvem køber erotisk kunst?

Erotisk kunst kan være alt fra erigerede keramikpenisser til naturalistiske billeder af en kvindes nøgne krop. Men hvem er det, der køber erotisk kunst?

- Det kommer meget an på, hvem man er. Hvis en kvinde f.eks. køber et maleri med en nøgen kvinde, er det ikke ensbetydende med, at hun er til kvinder. Hun spejler sig i billedet og føler sig mere som kvinde. Det kan være, at det inspirerer hende til at gøre mere ud af sig selv, når hun kigger på det, siger Bettina Fornitz.

Antydningens kunst

Men det er ikke kun kvinder, der køber, udstiller og nyder erotisk kunst. Mændene har også glæde af den kunstneriske nøgne krop.

- Det kan også sagtens være mænd, der nyder et erotisk billede, mens andre bliver flove. Dybest set tror jeg, at mænd tænder mere på, når billedet overlader noget til fantasien. At se et kunstværk, hvor man kun ser antydningen af et bryst kan være langt mere tiltrækkende, end en kvinde med spredte ben. Der er mere til fantasien og mere mystik.

Man kan selvfølgelig også hænge sin erotisk kunst andre steder end i soveværelset, men så er formålet med kunsten som regel også et andet.

- Der er selvfølgelig også dem, der køber erotisk kunst for at provokere gæster, der kommer på besøg. Så i stedet for bare at have Monets "Åkander" hængende, så har de et smukt erotisk billede. Det kan skabe dialog og vise, at man er modig og sætter pris på kunst, siger Bettina Fornitz.

Du kan få et yderligere indblik i erotisk kunst på galleriet Galerie Eros i København.

Derfor vil kvinder ha' en machomand

Lær at flirte

Femina møder George Clooney

Læs også