Er rebound-sex en god ide?
Kærlighed og sex

Er rebound-sex en god ide?

18. oktober 2017
af Sara Skaarup
Foto: Panthermedia
Har du kærestesorg, så skynd dig ud at finde en, du kan have rebound-sex med, så kommer du dig hurtigere ... Eller gør du?

Feminas sexolog Sara Skaarup om rebound-sex:

Med pik skal pik fordrives. Det lyder plat, men egentlig er ordsproget ret sjovt og sigende. Jeg tror nemlig, at kroppen husker, hvad der skete sidste gang og med hvem. Så når et forhold er slut, og du faktisk gerne vil have din eks ud af dit system, kan det føles rensende at gå i seng med en ny mand – at få en ny elsker ind som den seneste oplevelse. Det giver et nyt referencepunkt, så du ikke automatisk behøver at tænke på din eks, når du kredser om mænd eller sex.

Rebound-sex, som det hedder, kan være en måde at tage sin kraft tilbage på og føle sig attraktiv – og det hjælper på samme måde, som når du spiser en masse chokolade: Lige her og nu. Det er dog ikke alle, der kan håndtere one-night stands, fordi de får følelsesmæssige tømmermænd bagefter. Så rebound-sex er en disciplin, der kræver, at man er mentalt robust. Mange kvinder kan opleve at føle sig triste, tomme og brugte bagefter – også selv om initiativet var deres eget.

Vær ærlig

Du kan ikke ”knalde dig rask”, men du kan måske godt dulme det svære, mens du slikker dine sår. Med tanke på de gange, jeg har siddet med en klient eller veninde, der har villet mere end sin elsker, vil jeg gerne opfordre til, at man spiller fair og melder sine intentioner ud, hvis man fisker sig en elsker alene for at komme sig over kærestesorg. Hvis du vælger en mand, som du er sammen med gentagne gange, så lad ham vide, at du primært bruger ham til at komme på fode igen efter sorgen efter et brud.

Tit hører man, at mænd bare tænker med pikken og sagtens kan adskille sex og kærlighed: Det er ikke sandt for alle. Der er masser af mænd, som gerne vil have en fast kæreste, og som kan komme til at forelske sig, hvis I har god sex sammen. Så hvis du véd, at du slet ikke er på den banehalvdel, så sig det, så I kan mødes på lige vilkår. Og så kan legene ellers begynde.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også