https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/august/skilsmisse-prim.jpg
Kærlighed og sex

Er der et sexliv efter en skilsmisse?

30. august 2013
af Malene Fich Weischer og Pernille Lewinsky Kofoed
foto: All Over
Bliver man skilt efter at have været sammen i mange år, er det ikke bare selve skilsmissen, der kan være hård. Det kan også føles skræmmende at skulle flirte igen, for slet ikke at tale om at skulle vise sig nøgen og have sex…

Det er måske 10 år siden eller mere, at du har været på en date eller haft sex med en ny mand. Og hvordan er det nu lige, man gør? Du føler, at din scoretaktik er rusten, datingscenen har ændret sig, og det samme har din krop. Dine bryster hænger lidt mere, og maven har måske tydelige spor efter et par børnefødsler.

Og selv om du langtfra er nybegynder i elskovskunst, kan det pludselig føles skræmmende at skulle flirte igen, for slet ikke at tale om at skulle vise sig nøgen og have sex. Ja, sex efter skilsmisse eller endt parforhold er ikke nemt, men det skal bestemt heller ikke undgås. Læs med her og få sexolog, Emilie Bjørløw Møller's råd til hvordan du kan komme i gang med sex efter skilsmisse.

Farvel til de trygge rammer
Når du efter mange år i et fast og trygt parforhold er blevet single og pludselig skal ud på markedet igen, er "det nok de færreste, der egentlig har gjort sig klart, hvad det er, de søger.
Du har slet ikke gjort dig overvejelser, eller måske kun gjort dig vage tanker. Men du kan ikke gå ud i byen og finde det, du søger, hvis du ikke er nogenlunde afklaret med, hvad du egentlig ønsker. Du er altså nødt til at overveje, om du søger en elsker, en at dele livet med eller blot uforpligtende sex. Så start derfor med at spørge dig selv: "Hvad leder jeg efter? Hvad vil jeg med ham?" forklarer sexolog Emilie Bjørløw Møller til Tidens Kvinder.

Har du set Tidens Kvinders nye, flotte blog? Kig forbi på blog.tidenskvinder.dk

Dit tidligere forhold spiller en rolle
Din fortid og det, som du har med i bagagen fra dit tidligere forhold, spiller ind, når du igen skal date. For ud over at gøre op med dig selv, hvad det er, du søger, er det vigtigt, at du er afklaret med dig selv og dit selvværd.

"Hvis du har oplevet at blive forladt, kan selvtilliden have lidt et gevaldigt knæk. Vi kvinder er rigtig gode til at slå os selv oven i hovedet og stille os selv en masse kritiske spørgsmål: "Er der overhovedet nogen, der vil have mig? Hvorfor skulle han dog vælge mig? Er jeg mon lækker nok?" Drop al den negative selv snak, tro på, at du er noget særligt, og øv dig i at få øje på alt det positive ved dig", opfordrer Emilie Bjørløw Møller.

Vær ærlig overfor dig selv
Det er vigtigt, at du værdsætter og drager omsorg for dig selv, for du finder ikke kærligheden, hvis du ikke har kærlighed til dig selv. Jo mere rummelig og åben, du er overfor dig selv, jo mere åben er du over for at møde verden. Man kan sige, at hvis du er åben i hjertet, er du åben forneden. Og netop det at være åben er også helt afgørende, når du skal have sex med en ny mand for første gang. For selvom du ikke er nybegynder og gennem årene har gjort dig mange erfaringer i sengen, er det ikke ualmindeligt at blive ramt af angsten for ikke at kunne præstere.

Se din angst i øjnene, og fortæl din nye partner, hvordan du har det. Vær ærlig omkring din usikkerhed og din nervøsitet, og sæt ord på dine tanker og følelser. Fortæl ham, at det her er en ny situation, at det er mange år siden, du sidst har været sammen med en ny mand, for på den måde opstår der en intimitet, som er forudsætningen for at kunne give sig hen og nyde.

Kend dine grænser
Hvis vi bare tror, at en ny partner kan læse vores tanker, så er det svært at opnå intimitet
og god sex. Husk også at være tro mod dig selv, og kend dine seksuelle grænser. I et langt forhold er disse grænser typisk blevet defineret for længe siden, og I har haft en gensidig forståelse af, hvor langt I vil gå. Men hvis du møder en mand med seksuelle fantasier og behov, der ikke matcher dine, er det vigtigt at sige fra.

"For hvis du ikke mærker efter, hvad der føles rigtigt eller forkert for dig, kan det have kæmpe omkostninger. Når du sætter dig selv i en grænseoverskridende situation, kan det fuldstændig ødelægge en dejlig oplevelse og i værste fald knække din selvtillid og mod på at møde den nye eneste ene", pointerer Emilie Bjørløw Møller.

Samling med erotiske noveller, kun kr. 20,00

Tidens Kvinder er Danmarks bedste erotiske magasin for kvinder, og læsernes dampende sexede og frække erotiske noveller er et af magasinets populæreste indslag.

Her får du din egen samling på fem frække og finurlige noveller, der hver især handler om sex, liderlighed og lyst.

Læs også