https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/januar/2013-4-onenightstand-p.jpg
Kærlighed og sex

Engangsknald er svært for kvinder

26. januar 2013
af Magasinet Tidens Kvinder
Det er videnskabeligt dokumenteret, at vi kvinder har det langt sværere med engangsknald end mænd, og at vi oftere fortryder dem. Få svaret på hvorfor det forholder sig sådan her.

Videnskaben siger 'nej'

Ifølge research foretaget af den engelske psykologiprofessor Anne Campbell fra Durham Universitet, tyder meget på, at kvinder slet ikke er egnet til engangsknald, eller One night stands som de også kaldes.

Campbell analyserede på svar om emnet fra 1.743 mænd og kvinder, og hun fandt ud af, at mens kun 23 procent af mændene fortrød deres engangsknald, gjaldt det for hele 58 procent af kvinderne.

>Læs også: 14 tips til det gode engangsknad

Kvinder føler sig brugt - mænd får taget trykket

Dette billede kan certificerede sexolog og coach Tanja Rahm sagtens nikke genkendende til. Hun arbejder til dagligt med sex og samlivsrådgivning, og hun møder ofte kvinder, der har det svært med engangsknaldene:
- Når kvinder dyrker uforpligtende sex, fyldes de ofte med følelsen af skam eller tomhed… for de fleste kvinder har det en stor betydning, at de lægger sig ned, spreder deres ben og blotter deres køn, forklarer Tanja.

Dette mønster skinnede også tydeligt igennem i Campbells undersøgelse, hvor mange af de kvindelige deltagere svarede, at de følte sig "udnyttede" og "snydt", fordi de i bund og grund havde håbet på, at den seksuelle kontakt var indgang til et dybere bekendtskab.

Mændene derimod brugte vendinger som at de "fik taget trykket", og at "spænding og lyst" var deres primære motivationsfaktor, når det kom til engangsknald. Også det kan sexologen nikke genkendende til:
- Manden er som regel styret af sin seksualitet og sine dyriske drifter. Han bliver fyldt med energi, fordi han gennem sin seksualitet bliver bekræftet og føler sig både maskulin og elskværdig.
Det er dog vigtigt at understrege, at også manden kan have følelser involveret i sine engangsaffærer, men han er som udgangspunkt bedre til at skelne imellem følelser og lyst.

>Læs også: 10 sexting du som kvinde er nød til at prøve

Kvinder er ikke skabt til engangsknald

Både Tanja Rahm og Anne Campbell mener, at selvom den moderne og frigjorte kvinde har taget den uforpligtende sex til sig, og at de dyrker og nyder det uden nogle former for skrupler, har det alligevel for andre følelsesmæssige omkostninger. Rahm går endda så vidt som at sige, at det simpelthen ikke ligger i kvindes natur:

- Kvinden er ikke skabt til uforpligtende forhold. Det ligger ikke i hendes natur, Campbell bakker synspunktet op, og forklarer årsagen til forskellen med simpel biologi; mænd har brug for at sprede deres sæd, mens kvinder er redebyggere:
- Trods samfundets afslappede forhold til engangsknaldet for begge køn, er manden fra naturens side programmeret til at sprede sin sæd, inden han slår sig til ro. Kvindens interesser er derimod bedst tjent med en højstatus- og langtidspartner, der vil være der for hende, og som kan hjælpe med at opdrage børnene.

>Læs også: Sexguide - 5 tips til hvordan du bliver bedre i sengen

Sex er ikke en invitation til et forhold

Anne Campbell runder af med at konkludere, at selvom manden har inviteret dig med i sengen, er det langt fra ensbetydende med, at han ønsker et forhold - tværtimod;

I evolutionært biologisk forstand er det i mandens interesse at gøre så mange kvinder som muligt gravide, og at sprede hans DNA. Men, han ville være godt tosset, hvis han indledte et langt forhold med en partner, der er ligeså promiskuøs som ham selv. Hvordan ville han så vide, om deres børn virkelig var hans egne? Siger Professor Campbell.

Kilder: Professor Anne Campbell, Durham University, Sexolog og Coach Tanja Rahm. Læs mere på: www.tanjarahm.dk

Læs også