https://imgix.femina.dk/media/7cf9fa86a32e407fbac8eb2371aaa135.jpg
Kærlighed og sex

"Det er ikke unormalt at tænde på andet end mennesker"

31. juli 2011
af Britt Nørbak
Foto : Bo Lynge og Flemming Nielsen
Det er forholdsvist almindeligt at tænde på figurer, monstre og kendte mennesker

Man er ikke unormal, hvis man tænder på en tegneserieløve i stedet for Brad Pitt. Det er forholdsvist almindeligt at tænde på fi gurer, monstre og kendte mennesker, der ikke ser godt ud, for det er de samme mekanismer, der går i gang, siger sexolog

Du er ikke unormal, hvis du tænder på en vampyr eller en tegneserieløve, og der er absolut ingen grund til at være flov over følelserne. Det mener sexolog og parterapeut Ingrid Hegland.

"Mange kvinder tror, at de er unormale, hvis de har en fantasi om en menneskeged eller tegneserieløve, men det er de ikke. De bliver flove og fordømmer dem selv og finder tankerne uacceptable, men paradokset er, at disse tanker er forholdsvis almindelige. Det er de samme mekanismer, der går i gang, når vi tænder på en figur eller på Brad Pitt. Vi projicerer, altså overfører, egenskaber til de personer eller figurer, som vi tænder på. Det er typisk nogle egenskaber, som vi ikke vil kendes ved hos os selv," forklarer Ingrid Hegland og giver et eksempel:

"Vi vil alle have noget, som vi ikke besidder selv, og derfor tænder nogle kvinder på skuespilleren Jack Nicholson, selv om han ikke er pæn at se på. Men han har det dæmoniske og dyriske over sig, som mange tænder på, fordi de måske selv er lidt 'uskyldige'. Vi udlever nogle sider i os selv gennem valg af kæreste eller fantasi, og det er helt normalt."

STÅ VED FØLELSERNE
Sexolog Ingrid Hegland synes bestemt ikke, at man skal lægge låg på sine følelser, selv om man kan have svært ved at forstå, hvorfor man tænder på en ridder eller en menneskeged, når nu kæresten inde i stuen ikke ligner nogen af delene.

"At lægge låg på sine følelser er som at holde en badebold under vand. Det vil ikke lykkes. Det er bedre at stå ved sine følelser og undersøge, hvad det er for nogle egenskaber ved manden eller figuren, du tiltrækkes af og så tage ejerskab over de egenskaber.

Læs også : Hellere menneskegeden fra Narnia end Tom Cruise!

Undersøg hvad det er for karaktertræk, der tænder dig. Tænder du på at blive domineret og kontrolleret, så du selv kan slippe kontrollen? Hvis du selv længes efter at være mere dominerende eller forførende, så kan du lege lidt med den rolle, enten når du leger med dig selv og har solo-sex, eller når du skal være sammen med kæresten. God sex er en leg, og fantasi er netop leg," siger Ingrid Hegland.

Hun har svært ved at forestille sig, at vi i Danmark vil opleve japanske tilstande, hvor folk bliver så forelskede i en figur, at de vil giftes med fantasien.

"Det er en "klassisk Japan", når de japanske mænd gifter sig med puder med deres foretrukne figur på. Der er så mange restriktioner i Japan, både følelsesmæssigt og seksuelt, og derfor opstår de ekstremecases. Når man undertrykker bestemte følelser, vil de til sidst komme til at dominere. I Japan har man f.eks. også 'vredesrum' på hoteller, hvor man kan leje et værelse og smadre det fuldstændigt for at få afl øb for sine følelser.

I Danmark er vi bedre til at stå ved vores følelser, så derfor vil vi ikke opleve tilsvarende. De kvinder, der står frem i dette tema, er modige, men de er slet ikke alene med deres følelser, og der er intet unormalt i, at de fantaserer om de mænd og fi gurer, som de gør," understreger Ingrid Hegland.
Læs mere på ingridhegland.dk, sexolog og parterapeut i manglende lyst.

Læs også : Simba er da en herrelækker løve!

NÅR FANTASIEN FØRES UD I LIVET
Den 28-årige asiat Lee Jin-gyu er et eksempel på, at fascination af figurer kan tage overhånd. Lee Jin-gyu har nemlig giftet sig med en pude ved en ceremoni i Tokyo. Puden har et kropstort print af Lees yndlingsfigur, anime-figuren Fate Testarossa, som han er håbløst forelsket i. Ifølge vennerne har Lee puden med overalt, både i parken og på restaurant. Den sande historie er et symptom på en ny trend, der er særligt udbredt i Japan, hvor nogle japanske mænd fanatisk dyrker kvindelige fiktive karakterer fra japanske spil, tegneserier og animerede film.

Læs også : Maiken tænder på Bjørn Lomborg

Fænomenet er kendt som manga eller anime, og karaktererne er typisk letpåklædte nymfe-agtige piger med store øjne. Ifølge New York Times findes der flere eksempler på japanske mænd, der er forelskede i krammepuder¨med deres favorit manga-figur på. Ifølge amerikanske eksperter er det et symptom på de vanskeligheder, japanske mænd har med at få kontakt til kvinder og i at begå sig i det moderne kærlighedsliv.

Læs også