Kærlighed og sex

Derfor føler single kvinder sig mest sexede

28. juni 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Single kvinder føler sig måske pressede, når det kommer til at få familie og børn, men på ét punkt har de helt sikkert overhånden; single kvinder føler sig langt mere sexede end deres medsøstre i parforhold.

Selvom mange kvinder i parforhold føler sig værdsat og elsket af deres partner, er det en helt anden snak, når det kommer til følelsen af at være sexet. Ifølge en ny undersøgelse fra Danmarks største datingsite Dating.dk, føler single kvinder sig nemlig langt mere sexede end deres medsøstre i parforhold. 35 procent af singlekvinderne tænkte på sig selv som sexede, mens det for kvinder i forhold kun gjaldt for 22 procent. Billedgalleri - det skal du vide om klitoris. Se hvad her

Parforholdet er en dræber

Ifølge undersøgelsen er en af grundene til, at kvinder føler sig mere sexede som single, at det er lettere at holde sig lækker som single. Sexolog Sara Skaarup fremhæver dels udfordringerne for kvinder med børn i at få tid til at dyrke sig selv og pleje deres ydre, samt at kvinder i forhold også nogle gange nedprioriterer at vedligeholde deres ydre: - At være groomet og bruge tid på sig selv hører med til det, flertallet oplever som sexet hos kvinder. Ikke bare har kvinder i parforhold tit børn, som de lader komme før sig selv, så tiden til én selv bliver knap - nogle gifte kvinder begynder også at 'lade stå til', når først manden er landet. Sådan får du en sexet sommer. Se hvordan her  

Mændene har det anderledes

Hos mændene er det lige omvendt. Over dobbelt så mange mænd - 37,5 procent af de adspurgte, føler sig mere sexede, når de er i et fast parforhold, mens det kun er 18 procent af de single, dette gælder for. Ifølge undersøgelsen er en af forklaringerne, at de adspurgte føler, at de har mere selvtillid, når de er i et parforhold, end når de er single. Svarene til Dating.dk indikerede også, at der for en mand er status i at have en kvinde ved sin side fremfor at være single. Så er han 'valgt til" og godkendt.

-Mandens partner signalerer til omverdenen, at han er værd at samle på, ved at stå i forhold til ham - og selve det at have en kvinde - og have adgang til sex - er sexet for mange mænd, mener Sara Skaarup.  

Single-flirterier fremmer følelsen af sexethed

Udfordringen for kvinder i forhold er ligeledes, at de ofte håber på, at det er i privaten, at de skal få boostet deres selvtillid, og at manden derhjemme er med til at få dem til at føle sig sexet. Dette er dog ikke altid tilfældet, og det kan være en dræber for selvtilliden. Single kvinder derimod får gennem flirt masser af anderkendelse fra det modsatte køn, der kan være med til at give følelsen af at være sexet. Hertil tilføjer Sara Skaarup: - Men det handler også om, at kvinder generelt er i høj kurs som sexpartnere. En single kvinde er fri til at indkassere uendeligt mange beundrende blikke og flirt, og det booster selvtilliden hos de single kvinder. Til sammenligning har afsatte kvinder måske har en tendens til at synes, at det er manden derhjemme, der skal få dem til at føle sig begæret - og det er ikke alle mænd, der på den lange bane er gode til at rose og vise deres tiltrækning.