Mere varieret sex – men noget mindre af den. Det er konklusionen på britisk undersøgelse af kvinders sexliv. Læs her hvad det er for en type sex, vi dyrker mere af i dag.
Kærlighed og sex

Denne type sex dyrker kvinderne mere af nu

14. januar 2014
af Marie Joensson Bebe, Q.dk
Foto: Shutterstock
Mere varieret sex – men noget mindre af den. Det er konklusionen på britisk undersøgelse af kvinders sexliv. Læs her hvad det er for en type sex, vi dyrker mere af i dag.

Vi har generelt mindre sex i dag!

Moderne kvinder dyrker en bredere variation af sex i dag end tidligere, men har generelt mindre sex. Det er konklusionen på en stor britisk undersøgelse af briternes sexliv. Det skriver Huffington Post.

8869 kvinder besvarede i perioden 2010-2012 'National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles, også kaldet Natsal, og konklusionen er, at kvinderne bliver yngre og mere eksperimenterende, men at de samtidig generelt har mindre sex.

Læs også: Så meget af dit liv bruger du på sex

Regelmæssig sex for unge under 16

Undersøgelsen viste blandt andet, at der var langt flere kvinder, der dyrkede regelmæssig sex, inden de fyldte 16 år end tidligere, og at eksperimenter med sex med samme køn og analsex var vækstet. 16 procent af kvinderne havde således haft sex med en anden kvinde, hvor tallet i den allerførste Natsal-test var helt nede på en procent, og når det kom til analsex havde 15 procent af kvinderne haft analsex indenfor det sidste år, mens det tal ved tidligere undersøgelser var nede på syv procent.

Læs også: guide til analsex

Selvom der for kvindernes vedkommende er en tendens til, at typen af sex bliver mere og mere eksperimenterende, synes hyppigheden af seksuelle aktiviteter generelt at falde. I 1990 havde den gennemsnitlige kvinde haft sex fem gange indenfor en periode på fire uger, mens tallet i 2001 faldt til fire og faldt yderligere til tre i 2012.

Den engelske professor Kaye Wellings fra London School of Hygiene & Tropical Medicine konkluderer, at den flydende grænse imellem arbejde og privatliv er en af de faktorer, der spiller ind:

- Arbejdet kommer ind i vores hjem nu, og der er ingen klare skel. Folk tager deres laptops og iPads med i seng. Folk arbejder meget, meget hårdt. De er meget travle. Så selvom den generelle attitude mod sex er blevet langt mere positiv, er vores hektiske skemaer den store trussel imod vores sexliv.

> Årets mest læste sex og samlivs artikler - se top 10 her

Læs også