Det er en misforståelse, når folk tror, at modne kvinder også kaldet cougars bare vil have hurtig og nem sex med helt unge fyre, fortæller Trine Thorendal fra Cougarcentral.dk. Det er noget helt andet, modne kvinder leder efter …
Kærlighed og sex

Cougars gider ikke nem og hurtig sex

29. november 2013
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Det er en misforståelse, når folk tror, at cougars bare vil have hurtig og nem sex med helt unge fyre, fortæller Trine Thorendal fra Cougarcentral.dk. Det er noget helt andet, modne kvinder leder efter …

Filmen Perfect Mothers, der fornyligt fik dansk premiere, har sat gang i debatten rundt omkring. Den rejser etiske spørgsmål om, hvorvidt man kan have relationer til sine veninders sønner. Men hvordan har Danmarks cougars det med det spørgsmål? Og hvad siger drengene?

Det har datingsitet Cougarcentral.dk, der er Danmarks eneste site for kvinder, der er til yngre mænd, spurgt deres brugere om. Og svaret er ret tydeligt.

De unge drenge fantaserer

Fantasien lever i bedste velgående blandt drengene. Hele 85% svarer, at de har fantaseret om en eller flere af deres mors veninder og/eller kunne i teorien godt se sig selv i en seksuel relation med disse. På den anden side, finder dobbelt så mange af kvinderne, at det er ganske upassende, at fantasere om veninders sønner, som mænd, der finder det upassende at fantasere om mødrenes veninder.

Ser man videre på svarene fra brugerne på Cougarcentral - som alt andet lige, nok er lidt mere åbne for denne konstellation "ældre kvinde - yngre mænd" er det også et rungende 0 % der reelt har været sammen med deres veninders sønner. Hvor 12% af de mandlige bruger på Cougarcentral, har ligget i med deres mors veninder. Så der er altså stadig langt fra fantasi til virkelighed - også blandt Cubs and Cougars - som de populært kaldes.

Cougar-begrebet bliver misforstået

"Ligesom man har det amerikanske begreb "Bro Code" blandt mandlige venner, der dækker over hvad man gør og ikke gør blandt venner, har kvinder også en eller anden intern moralsk ramme, som gør, at hinandens børn - DET gør man IKKE", fortæller Trine Thorendal, der er projektleder for Cougarcentral.dk
"Her til kommer, at mange misforstår hele det her cougarbegreb lidt, og tror det handler om, at modne kvinder bare skal have nem og hurtig sex. Det er slet ikke tilfældet. Tværtimod. Mange af dem kommer ud af seksuelt døde forhold, og de har derfor hævet fokus samt standarden på den front, og leder efter virile og eventyrlystne mænd. Men det skal være mænd, som har en ballast, og som samtidig har åbenheden og nysgerrigheden på alle sider i livet. At lære helt unge og uerfarne mænd op, er sjældent en fantasi hos de modne kvinder. De fleste af os er til mænd - og ikke drenge, og det vidner tallene fra vores undersøgelse jo også om", forsætter Trine Thorendal.

Mere end sex

"Kvinderne på vores site vil have relationer. God og spændende sex ja, men mere end det. Mange helt unge drenge kontakter mig derfor i skuffelse, fordi de har troet, at de netop bare kunne oprette sig på datingsitet, og så ville modne og erfarende kvinder stå i kø for at lære dem op. Men det gør de ikke. En kvinde på 45 kan sjældent udfordres intellektuelt af en fyr på 19, og det er det hun søger. En med samme energi på livet som hun selv har, men også en der på en eller anden måde er landet i livet, som hun. Og det er man altså bare ikke, når man er omkring de 20. Der skal tit en 5 -10 år mere på, før det bliver interessant for vores kvindelige bruger, er min helt klare opfattelse. Af samme årsag har vi sat en minimumsgrænse på 23 år for medlemmerne på Cougarcentral.dk", slutter Trine Thorendal.

Cougarcentral.dk er Danmarks første og eneste datingsite for "den omvendte alderesforskel". Sitet har eksisteret i 2 ½ år og har lige nu 22000 profiler tilknyttet. Kvinderne er typisk mellem 35 og 55 år og mændene mellem 25 og 40 år. Se mere på Cougarcentral.dk

Få et personligt råd fra sexolog Vivi HollænderHar du problemer med dit sexliv eller dit parforhold, så skriv til Vivi Hollænder. Mange mennesker bekymrer sig om, hvad der er normalt og unormalt og har måske svært ved at få sexlivet til at fungere. Andre efterlyser tips og ideer til et mere inspirerende sexliv.

Her kan du spørge om alt mellem himmel og jord inden for erotikkens verden og ingen spørgsmål for intime eller grænseoverskridende. Alle spørgsmål bliver behandlet seriøst og fordomsfrit.

PRIS: 350 kr.

Læs også