Går du og skranter lidt? Ligegyldigt om du døjer med stress, søvnmangel eller ondt i hovedet, står der sex på recepten. Sanselige sengelege gavner nemlig både indeni og udenpå, så dyrk din sundhed i soveværelset
Kærlighed og sex

Bliv sund med sex

20. maj 2015
af Sara Skaarup
foto: pantherstock
Går du og skranter lidt? Ligegyldigt om du døjer med stress, søvnmangel eller ondt i hovedet, står der sex på recepten. Sanselige sengelege gavner nemlig både indeni og udenpå, så dyrk din sundhed i soveværelset – alene eller sammen med din partner

Derfor bliver du sund med sex

1) Sex får dig til at sove bedre

Sex er naturens sovepille. Når du får en dejlig orgasme, frigøres der et hormon ved navn oxytocin, og det har en beroligende effekt. Som du måske allerede har gættet, er påvirkningen kraftigst for mænd. Der er med andre ord en fysisk grund til, at så mange mænd har det med at fortsætter direkte ind i drømmeland.

Læs også: Så sundt er sex

2) Kom i godt humør med sex

Er du helt kørt op af stress og problemer? Hvis livet går dig på, kan et dejligt dyk i dynerne dæmpe gemytterne – særligt, hvis du tager turen regelmæssigt. Sex frigør nemlig også hormonstofferne endorfiner, også kendt som kroppens egen morfin. Det forbedrer humøret, reducerer angst og gør dig afslappet. Som en ekstra bonus hæver sex dit østrogenniveau, og det tager toppen af PMS.

3) Sex er naturlig smertelindring

Sex er kroppens Panodil, og døjer du med ondt i hovedet eller tandpine, så er kuren lige ved hånden. For det første er det dejligt distraherende at beskæftige sig med lir. For det andet fungerer endorfinerne, som vælter frem, når du nyder sex, decideret dæmpende på smerter. Hormonstofferne kan sågar få sår til at hele hurtigere og give dig varmen, hvis du er stiv og øm.

Læs de gratis erotiske noveller på Femina

4) Stram kroppen op

Sex har sports-effekt og kan være med til at trimme dig og holde dig i form, simpelthen fordi kroppens muskler trænes gennem de erotiske bevægelser. Typisk er det ben, balder og mavemuskler, der kommer i spil, men jo mere aktivt og akrobatisk, du går til værks, jo flere muskelgrupper inddrager du.

5) Styrk dit hjerte

Når du kaster dig ud i sex af den gode slags, der både giver gåsehud, sved og hjertebanken, skal dit hjerte på overarbejde. Aktiviteten sender blodet ud i alle kroppens kroge, og det holder selv de mindste kar i vigør. Hvis du giver den gas hver anden dag i en lille halv time, kan du faktisk nedsætte din risiko for at få et hjerteanfald eller en hjerneblødning.

6) Hold hjernen skarp

Har du lyst til at stimulere din øverste etage, er sex også en vej. Tilstrømningen af frisk blod til alle dele af kroppen inkluderer nemlig også hjernen. En gennemiltet hjerne er en frisk hjerne, og med sådan én er du bedre til at tænke klart og tage ny læring ind.

7) Bliv endnu smukkere

Blodets brusen gennem kroppen har en god effekt på skønheden. Når der tilføres nyt blod til dine hudlag, går det hurtigere med gendannelsen af nye hudceller, og det betyder, at de gamle hudceller afstødes. Resultat? Din hud stråler, du får røde kinder og ser i det hele taget friskere ud. Undersøgelser har endda vist, at seksuelt aktive kvinder har færre hedeture og ser yngre ud, når de når overgangalderen.

Læs også