https://imgix.femina.dk/media/bc322a3964104fbe9e4212b3d65fc194.jpg
Kærlighed og sex

Birgitte sælger sex på plejehjem

16. september 2012
af Ellen Stampe
Foto Poul Madsen
Mød Birgitte der lever af at sælge sex på plejehjem

Hun vil godt slå den første fordom ihjel med det samme. Hun har aldrig været på stoffer, hun har ingen alfons, og hun betaler både moms og skat af sine indtægter som massagepige. Birgitte er så vant til, at folk, der ikke kender til branchen, straks peger fingre.

"Jeg tænker aldrig gamle gris, når jeg kommer ud til en gammel mand. De er jo ikke ulækre, bare fordi de har lyst til sex i en høj alder," siger hun for at komme den næste fordom i forkøbet.

"Jeg har haft sex med over 6000 mænd" Mød glædespigen Diana, der tjente 800 kr. på et kvarter - og som har fortsat jobbet i 16 år

Massagepige i 11 år

Birgitte begyndte som massagepige for 11 år siden, fordi hun var nysgerrig. Dengang arbejdede hun i butik, men nu er sex hendes hovederhverv. Hun er netop blevet forlovet i en alder af 40 år. Kæresten er ekskunde, og han er indforstået med, at kunderne køber Birgittes tid, mens hun har følelser for ham.

"Det er ofte plejepersonalet, der ringer til mig og får aftalen i stand. Jeg spørger aldrig om alder, men jeg forhører mig, om han kunne tænkes at være voldelig, eller om han har nogle skavanker, jeg skal tage hensyn til."
Hun har haft en kvindelig handicappet kunde, der kun havde været sammen med mænd. "Hun skulle hjælpes med lift til sengen, og det ordnede plejepersonalet, da jeg kom. Så gik de. Hun ville gerne slikkes og leges med med fingrene," siger Birgitte og tilføjer, at de gamle mænd heller ikke altid er i stand til at få rejsning mere.

Nina er studerende og prostitueret - læs den gribende dokumentar her

Impotens er ikke et problem

"Der er faktisk ikke så mange gamle mænd, der kan få den op at stå, men derfor kan vi sagtens dyrke sex. Måske ikke lige samleje, men så bruger jeg bare hånden og munden, og så kan det godt lade sig gøre at få udløsning," forklarer hun.

Pludselig ringer telefonen, og hendes stemme forandrer sig til stemmen på en kælen sex-gudinde.
"Ja, det er Birgitte. Ja, det er rigtigt. Jeg er 173 høj og er på den gode side af 100 kilo. Mine bryster er runde D-skålsbryster," knurrer hun blødt. Lidt efter lægger hun på. Kunden ville have rollespil, hvor han skulle klædes ud som baby. Det har hun ikke udstyr til. Men hun tilbyder at lege læge, så kunden er patient, og hun "behandler".

"De gamle kunder er til nusseri og hygge. Det kan være en mand, der ikke har ret mange sociale relationer, eller en mand, der mistede sin ægtefælle for mange år siden. Jeg tror ofte, de søger en erstatning hos mig for deres afdøde koner. De er søde mennesker, der savner en pige at være sammen med," konkluderer hun på de kunder, som har rundet de 70 år.


"Det er ofte plejepersonalet, der ringer til mig og får aftalen i stand."

Nogle gange er det ikke engang sex, de gamle vil have

"Ofte vil de bare gerne ligge tæt sammen med mig og røre og føle nærhed igen. Mændene fortæller mig tit ting, som de ikke synes, de kan være bekendt at fortælle deres nærmeste. Ting, som de ikke vil belemre deres børn med". Birgitte har flere kunder over 70 år, og de to ældste er mænd på 90 år. Når hun taler om selve samværet med de gamle, smiler hun. "Det er ikke altid, jeg lige ser på klokken, når jeg er ude hos en gammel mand, for det tager en evighed at få ham af seler, skjorte, undertrøje og lange underbukser".

Prisen for ½ time er 700 kr. og en time koster 1.100 kr. Birgitte bruger ikke tiden på at samtale med kunden, inden de lægger sig på sengen, for hendes erfaring er, at det gør mændene mere nervøse. "De gamle mænd er meget omsorgsfulde over for mig, og de går meget op i, at jeg også får noget ud af det. De nyder det mere, når de kan mærke, at jeg også nyder det. En fyr på 20 har slet ikke opdaget, han har en kvinde med i sengen endnu," fortæller hun.

Læs mere om prostitution:

Fra gaden til Reden - prostitution på Vesterbro eller dokumentaren "Den lykkelige luder er en myte"

Diskussionen om prostitution

Den anden dag sagde en kunde til hende, at han syntes prostitution skulle forbydes. Hun havde svaret, at det var det mest dobbeltmoralske, hun længe havde hørt. Og hele diskussionen for og imod prostitution undrer hende.

"Jeg arbejder som massagepige, fordi det er en nem og hyggelig måde at tjene penge på. Rufferi er forbudt, og trafficking er modbydeligt. Jeg forstår slet ikke de mænd, der er sammen med en pige, som er tvunget til det," siger hun forarget. Det bekymrer hende, hvis prostitution også bliver forbudt i Danmark, ligesom det er i Sverige og blev i Norge fra 1. januar 2009.

"Det ville være en katastrofe for de gamle mænd og for de handicappede. Så er deres muligheder for at snakke og røre ved en pige væk. De mister chancen for intimitet." Telefonen ringer igen. "Så siger vi det. Vi kommer til at hygge os," slutter hun samtalen af. En kunde er på vej. Der er nok at lave.

Like Q på facebook og giv din mening til kende - vi vil meget gerne hører den


Q shoppen's erotik afdeling byder på masser af lir til dig og din partner - Så klik for shoppen her

Læs også