affære
Kærlighed og sex

Behandl din mand som en affære

22. januar 2018
af Sara Skaarup
Foto Panthermedia
Mange par drømmer om gnist i deres sexliv. Og de arbejder måske også på det uden den store succes. Sexolog Sara Skaarups bud er enkelt: Få jer en affære med hinanden.

Feminas sexolog Sara Skaarup: Hav en affære... med hinanden!

Når jeg rådgiver par, der har mistet gnisten, læner jeg mig op ad et af mine terapeutiske forbilleder, amerikanske Esther Perel (glæd dig for resten til femina i uge 4). Perel arbejder en del med par, der har haft affærer. Af dem lærer hun – og jeg – noget om, hvad der kan hjælpe monogame par med at bringe ny energi ind i parforholdet. For over for elskere finder vi sjovt nok altid tiden, overskuddet og lysten, selv i en presset hverdag. Ikke alene finder de møder tit sted i en anden ramme end dem, vi byder hjemmesexlivet – vi går også til dem med en anden indstilling: ”Hvis mine monogame par udviste bare én procent af den opfindsomhed, mine utro par har, så ville deres ægteskab have det bedre”, siger hun.

Folk, der har affærer, er nemlig tit rigtig gode til at finde det lille hul i dagligdagen, hvor det forbudte møde kan finde sted midt i en travl hverdag. Her glemmer man ikke lige at få barberet ben, og man gør sig umage med alt – fra hvad man siger, til hvad man har på.

At få noget af den energi ind med en gammelkendt partner kræver simpelthen, at man beslutter sig for at strenge sig an. At give sin partner samme opmærksomhed, som man ville med en hemmelig, lækker elsker. Det indebærer at skabe et sted med tid og plads til nydelse og fri for pligter. Og lige præcis det er de fleste gamle par dårlige til at skabe sammen.

LÆS OGSÅ: Affære: Elskerinden er en bedre lytter

Giv din partner elsker-status

Det er urealistisk at forvente, at der kommer et seksuelt fyrværkeri ud af at rulle oven på hinanden kl. 23, dødtræt som man er. Skal sexlivet boostes, må betingelserne ændres.

Det kræver simpelthen, at du giver din partner elsker-status og siger: I dag skal sex med min mand være min førsteprioritet, fordi det er godt. Det giver mig energi, det får mig til at føle mig elsket, smuk og værdsat.

Esther Perel taler om, at der er et slags skel, et dørtrin mellem ikke at ville have sex og være klar til at have sex.

Det handler jo ikke bare om at gennemføre den fysiske handling, det er at have samleje, men at gå ind i et ”erotisk rum” sammen. Et sted med tid og plads til nydelse, og frihed fra pligter. Det er et sted, hvor sex KAN ske, men ikke behøver at ske – dog det er sandsynligt, det vil ske, fordi det er nemmere at få lyst, når betingelserne er optimale.

Kun når man er indstillet på at gå ind i det mentale rum, er der faktisk mulighed for at være åben for, at der sker noget uforudset, for afbrydelser, for at gøre noget nyt, for overraskelser og for at bryde den rutine, vores sexliv også bliver.

Du kan være med til at skabe den forandring i et forhold med seksuelt dødvande ved at gøre hvad som helst, der fortæller din partner, at hun/han ikke bare er den, du deler regningerne med, men den, du deler dit erotiske sind med.

LÆS OGSÅ: Her er de utro pars foretrukne hoteller

LÆS OGSÅ: Seksuelt tilfredse kvinder: Her er hemmeligheden

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også