Jette på 34 er aseksuel, det vil sige, at hun er fuldstændigt upåvirket over for sex. Hun har aldrig fået en orgasme, og hun har været nødt til at gå fra en dejlig kæreste, fordi hun ikke kunne trives med at have sex
Kærlighed og sex

Aseksuel: Har aldrig haft lyst til sex

21. oktober 2010
af Mikkel Ais Andersen
Modelfoto: Ditte Capion
Jette på 34 er aseksuel, det vil sige, at hun er fuldstændigt upåvirket over for sex. Hun har aldrig fået en orgasme, og hun har været nødt til at gå fra en dejlig kæreste, fordi hun ikke kunne trives med at have sex

Kort om at være aseksuel

Udenlandske eksperter vurderer, at to procent af verdens befolkning har det sådan, og herhjemme fortæller overlæge Astrid Højgaard fra Sexologisk Klinik i Randers, at der findes omkring 100.000 aseksuelle danskere. Det er ikke mere end 2-3 år siden, man blev opmærksom på tilstanden, som hun vælger at kalde den, da aseksualitet ikke kan kaldes for en sygdom.
Aseksuelle hverken væmmes ved eller har en aversion mod sex, og det kan ikke kaldes en fobi, for man er heller ikke angst for sex. Man kan ikke gøre noget for at fjerne sin aseksualitet. Derfor gælder det om at acceptere sig selv som aseksuel.

Selvom vi efterhånden får smidt sex i hovedet på hvert et gadehjørne, i blade, på TV, i musik og på nettet, så er der nogle - 100.000 danskere for at være præcis - som det på ingen måde påvirker. Sex siger dem intet. Mød her Jette, som er aseksuel og aldrig nogensinde har haft eller følt nogen lyst.

Måtte bryde pga. sex
For to år siden boede Jette sammen med sin drømmefyr. De havde været sammen i et år, og han var klart giftepotentiale. Alligevel følte Jette, at hun blev nødt til at gå fra ham. På grund af deres sexliv. - Det var det bedste forhold, jeg nogensinde har været i, og jeg havde aldrig haft det sådan sammen med en fyr. Vi havde masser af sex, men det var altid for hans skyld, for jeg havde aldrig lyst. Jeg brød med ham, fordi jeg følte, at jeg gjorde vold mod mig selv, hver gang vi havde sex, beretter hun.

Holdt drengene på afstand
Jette er 34 år, og hun har aldrig i sit liv følt den mindste trang til sex. Hun husker, hvordan hun første gang studsede over sin manglende interesse for sex i teenageårene. Jette sørgede altid for at holde drengene og forelskelsen på afstand, for hvis hun bare holdt sig single, fungerede det hele fint. Hun har dog enkelte gange indledt et forhold, og hun har seksuelt været sammen med tre mænd i sit liv. Men det har altid været det samme. - Jeg kan sagtens holde i hånd og være fysisk og kysse, men det leder jo tit til sex, og det gider jeg ikke. Jeg har aldrig fået en orgasme, og jeg har ikke engang lyst til at prøve at tilfredsstille mig selv, siger hun.

Jeg er aseksuel
Jette fortæller, at hun hverken væmmes ved det eller føler afsky for sex. Det eksisterer bare ikke i hendes verden. Hun sætter selv ord på: - Der sker simpelthen bare ikke det mindste, når jeg tænker på sex. Jeg kan sagtens se, at en fyr er pæn og blive forelsket, men det der med bare at måtte have ham. Nej, siger Jette, der har haft svært ved at acceptere sig selv, indtil hun tidligere i år læste en artikel om aseksualitet. - Det var ligesom at læse om mig selv. Alt det, der stod, passede præcis på mig, og det var en befrielse at finde ud af, hvad det er, der er galt. Nu kan jeg acceptere mig selv, fordi jeg ved, hvem jeg er, siger Jette.

RELATEREDE ARTIKLER:

Elskende par

Har du
lyst
til
mere
lyst?

https://imgix.femina.dk/legacy/media/74c3464452a742ba91eb4a6718165e30.jpg

Læs også