https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/juli/2013-30-facebook-p.jpg
Kærlighed og sex

Ambitiøse mennesker er mere Facebook jaloux

24. juli 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
foto: Shutterstock
Hører du til dem, der bliver jaloux over din partners Facebookaktiviteter, kan du trøste dig med, at du med stor sandsynlighed er klogere end gennemsnittet.

Facebook har fået skylden for en hel del, når det kommer til at besværliggøre forholdet, og nu kommer det også frem, at det sociale medie har en yderst negativ effekt på de kloges jalousi-gen. Det skriver Daily Mail.

Ambitiøse mennesker har brug for kontrol

For det ser ud til, at ambitiøse og intelligente mennesker bliver langt mere påvirkede af deres seksuelle partners Facebook-korrespondancer, end deres mindre kvikke medmennesker. Især ser det slemt ud for kvinderne, der i den grad bliver jaloux over deres partneres aktiviteter.

Har du styr på tegnene på utroskab? Tjek om din partner er utro her

Det er forskere fra det amerikanske Roanoke College i Virginia, der står bag forskningen, og deres konklusion, der bliver offentliggjort denne sommer, er, at studerende med de højeste karakterer har større tilbøjelighed til Facebook-jalousi, qua deres perfektionisme, ikke bryder sig om at miste kontrol med begivenhedernes gang.

Fundet på baggrund af nyt Facebook-værktøj

Det var i forbindelse med udrulningen i de engelsktalende lande af det nye FB værktøj "Graph Search", der kan anvendes af brugerne til at få specifikke informationer omkring deres venners præferencer såsom de er vegetarer, at forskerne opdagede tendensen.

Deltagerne i forsøget blev bedt om at forestille sig, hvad deres reaktioner ville være i en række hypotetiske situationer, for eksempel hvis deres partner fik beskeder som "hvad skal du senere?" Hertil blev det undersøgt, hvordan det forholdt sig, hvis korrespondancen blev krydret med de såkaldte emoticons som smileys eller blinkende smileys. Svarene blev så kombineret med informationer om deltagernes eksamensresultater, og konklusionen var altså, at kvinderne med de højeste karakterer var mest jaloux, mens mændene blev mere jaloux, hvis der var smileys i beskederne.

Smileys er lig med sex

Forsker Denise Friedman, der er professor i psykologi ved Roanoke College mener, at de studerende med de højeste eksamensresultater ofte er mere bevidste, udviser en højere grad af selvkontrol, og generelt er mere perfektionistiske, og det er grundene til, at det der kan opfattes som utroskab gør dem mere oprørte end gennemsnittet.

Desuden konkluderer hun, at forskellen på kønnene skyldes, at mænd bliver mest jaloux over seksuel utroskab, hvilket tilstedeværelsen af en smiley i deres optik kan antyde, mens kvinder bliver mest jaloux over følelsesmæssig utroskab.

Læs også