Selvom manglende sexlyst kan skyldes mange alvorlige ting, kan små ændringer af dine vaner i hverdagen måske hjælpe på det fraværende begær. Læs her hvad du burde undgå, hvis du vil booste dit sexliv.
Kærlighed og sex

6 ting der dræber din sexlyst

15. februar 2013
af Mia Qvist Scheelsbeck for Alive.dk
Foto : Thinkstock
Selvom manglende sexlyst kan skyldes mange alvorlige ting, kan små ændringer af dine vaner i hverdagen måske hjælpe på det fraværende begær. Læs her hvad du burde undgå, hvis du vil booste dit sexliv.

Disse ting dræber din sexlyst

Omkring 500.000 danskere har så svære seksuelle problemer, at de kan diagnosticeres med en seksuel dysfunktion. Undersøgelsen, som er lavet blandt flere end 4.000 danskere mellem 15 og 95 år, blev offentliggjort i februar.

Selvom manglende sexlyst kan skyldes mange alvorlige ting, kan små ændringer af dine vaner i hverdagen måske hjælpe på det fraværende begær, skriver Daily Mail.

> Læs også: 4 ting, der styrker din sexlyst
> Læs også: Disse fødevarer booster din lyst

Mangel på jern sløver sexlysten

Kvinder, der ikke får nok jern i kosten, kan risikere at have en lavere sexlyst. Det siger Radha Modgil, der er en britisk læge specialiseret i vores seksuelle helbred. "Et lavt jernindtag kan reducere kvaliteten af blodomløbet i vores krop og dermed tappe os for energi. Og er du udmattet, er sex typisk den sidste ting, du har lyst til at gøre," siger Radha Modgil.

"Den bedste måde at øge sit jernindtag på er ved at spise en stor, saftig steak. Rødt kød hjælper med at frigøre vigtige aminosyrer fra hjernen, som kan påvirke vores humør. Rødt kød er også en god kilde til b-vitaminer, hvilket hjælper med at omdanne kulhydrater til energi. Det er også rigt på zink, som er vigtigt for produktionen af testosteron, hvilket kvinder også har brug for, for at få lyst til sex. Andre gode kilder til zink er bønner, nødder og østers," siger Helen Bond fra British Dietetic Association.

Gin & Tonic slukker sexlysten

Det er en enkeltstående undersøgelse, men noget tyder på, at kinin, som findes i tonicvand og giver en lidt bitter smag, påvirker sexlysten.Det har forskere fra University of Lagos i Nigeria fundet frem til. Det skyldes bl.a., at kinin påvirker testosteron-niveauet.

Hvidt brød

Vi får ofte at vide, at det er sundest at spise fuldkorn, og at vi skal holde os fra det hvide brød. Nu skal vi måske også gøre det for at bevare sexlysten.

"Hvidt brød frigør sukkeret hurtigere end fuldkornsprodukter, og for meget sukker giver hurtigt en energinedtur, så du ikke har energi til sex," forklarer Helen Bond fra British Dietetic Association. Sukker og dårlige madvaner gør dig også tykkere, hvilket kan øge østrogenproduktionen og sænke testosteron-produktionen hos mænd. "Er du tyk, føler du dig måske mindre attraktiv. Blodtilførslen til organerne reduceres også," siger Peter Bowen Simpkins, der er gynækolog til Daily Mail.

Antidepressive midler

Midler mod depression kan måske gøre livet lysere. Til gengæld påvirker nogle af dem sexlysten.

"De øger serotonin-niveauet - et stof i hjernen, der stimulerer særlige receptorer, som hjælper på humøret. Men det stimulerer også andre receptorer, hvilket kan påvirke sexlysten," siger professor David Taylor fra South London and Maudsley NHS Foundation Trust.

Romantisk middag

En tre-retters middag er ikke umiddelbart den lette vej til at hygge i sengen med sin partner, selvom det måske typisk er sådan en romantisk aften indledes. Når kroppen skal fordøje det tunge måltid, og man slænger sig på sofaen, kan de fleste føle, at energien helt har forladt kroppen. "Måltider, der er rige på kulhydrater, kan få den konsekvens, at du føler dig træt et par timer efter," siger Helen Bond.

P-piller

En undersøgelse af 1.000 kvinder på University Hospital of Tübingen i Tyskland viste, at de kvinder, der tog p-piller, havde mindre lyst til sex end de andre. Ifølge læge og ekspert i kvinders helbred Marilyn Glenville reducerer p-piller mængden af testosteron.

Læs også