https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/oktober/2013-42-sexolog-p.jpg
Kærlighed og sex

5 grunde til at du bør opsøge en sexolog

15. oktober 2013
af Gitte Holm - Kilde Maj Wismann
foto: Shutterstock
Oplever du problemer i dit sexliv og er du i tvivl om hvorvidt du har brug for professionel hjælp? Nu kan du læse meget mere om hvornår du bør opsøge en sexolog.

Sexolog Maj Wismann giver dig 5 grunde til at du bør opsøge en sexolog

1. Hvis din sexlyst er lav eller helt forsvundet.

2. Hvis du oplever problemer med at få orgasme, eller hvis du måske aldrig har oplevet at få en.

3. Hvis du har problemer i forhold til din seksualitet. F.eks. hvis du ikke er glad for dit sexliv.

4. Er du generelt utilfreds med dit parforhold og sexliv - og måske dit liv i dethele taget, så overvej, om det er en psykolog eller en sexolog, du skal henvende dig til. En psykolog kan være god at starte med, hvorefter sexologen kan tage over, når det begynder at handle om det seksuelle, hvis ikke psykologen er uddannet inden for dette felt.

5. Hvis du har oplevet seksuelle overgreb og gerne vil finde glæden ved sex igen, bør du altid starte med en psykolog, gerne en med en sexologisk overbygning. Alternativt kan du kombinere brugen af psykolog og sexolog.

> Læs meget mere om alt det kvinder ikke ved om sex her

Vær omhyggelig når du vælger en sexolog

Når man som privatperson skal tage seksualiteten alvorligt, handler det om mere end blot at have styr på det praktiske. Psykoterapeut Mark Colclough, der i sin praksis i København arbejder med mange typer af klienter, mener, at man skal tænke sig godt om, når man vælger sin terapeut, da f.eks. kulturelle og religiøse påvirkninger kan spille ind på det seksuelle område.

"Der kan være større konflikter i klienten selv, og det skal en sexolog ikke røre ved, for de er ikke klædt på til at møde tungere psykologiske problemstillinger. Handler det f.eks. om overgreb eller religionens påvirkning på et pars sexliv, bør man i stedet for en sexolog opsøge en psykolog eller psykoterapeut," rådgiver Mark Colclough.

> 10 sex myter om onani og orgasme

Foruden den nye masteruddannelse i sexologi udbydes der i Danmark oftest kun kortere, populære uddannelsesforløb inden for sexologi, mens der i nogle andre europæiske lande kræves flere års universitetsstudier for at kunne kalde sig sexolog. Derfor er man nødt til at overveje rundigt,
hvad det er, man har brug for rådgivning til, når man opsøger en sexolog eller en terapeut, mener Mark Colclough.

"Først og fremmest er det vigtigt, at man føler, man er havnet et godt sted, og man kan være fortrolig med sin terapeut. Men man skal også overveje sine behov. Gå til sexolog, hvis det er adfærdsbetinget, hvis det handler om din eller din partners krop, og hvis du gerne vil have konkrete værktøjer til at forbedre dit sexliv. Handler det derimod om følelser på et dybere plan, seksuelle traumer eller en indre konflikt, bør du opsøge en psykolog eller en klinisk sexolog," råder Mark Colclough.

> læs mere på
www.Websexolog.dk

Læs også