Romantik
Kærlighed og sex

3 romantiske myter om kærlighed

11. februar 2019
af Christian Staal
Foto: Panthermedia
Ordet romantik blev førhen brugt om ting, der var “som i romanerne” - altså anderledes end i virkeligheden. Alligevel føler mange i dag, at vores kærlighedsliv skal leve op til det, vi ser i kærlighedshistorierne. Her er 3 myter om kærlighed, som romantikken har forført os til at tro på.

3 romantiske myter om kærlighed

1. Du skal elske alt ved din partner

Det er svært at finde på noget mere romantisk end idéen om to mennesker, der elsker alt ved hinanden - endda hinandens svagheder. Det er en smuk tanke: De ting, som andre ville finde irriterende, er i dine øjne bedårende. De gamle grækere havde et andet syn på det. Styrker er noget, man påskønner, svagheder er noget, man lever med. Ifølge dem skal man ikke elske hinandens svagheder, men derimod hjælpe hinanden med at udvikle sig, og blive bedre mennesker.

2. Din eneste ene vil altid kunne forstå dig.

Se, om du kan genkende følgende: Du er vred over noget, din partner har gjort, og personen forstår ikke engang, hvad det er. Når der bliver spurgt “Er der noget galt?”, ryster du på hovedet, mens du tænker “Hvis du virkeligt elskede mig, ville du forstå mig nok til at vide det”. I kærlighedshistorier kan turtelduer se ind i hinandens sjæle, og læse hinandens tanker. I virkeligheden er man ofte nødt til at sætte ord på sine følelser, hvis et andet menneske skal kunne forstå dem.

LÆS OGSÅ: Eksperternes bedste bud: Hvad er opskriften på det lykkelige parforhold?

3. Forelskelsen varer for evigt.

Stort set alle kærlighedshistorier slutter, før forelskelsen falmer, og det skaber en illusion om, at den passionerede forelskelse varer ved. Se, om du kan gætte, hvad følgende historier har til fælles (spoiler alert): Romeo og Julie, Tristan og Isolde, Bonnie og Clyde, Titanic og Moulin Rouge!. De har alle det til fælles, at der er (mindst) én, der dør. Det er tragisk, det er smukt, og det er grunden til, at forelskelsen varer for evigt. Selv kærlighedsfilm, der ender mindre dramatisk, slutter (næsten) altid før honeymoon-fasen er ovre.

Kilde: Alain de Botton

Læs også