https://imgix.femina.dk/media/article/julie_steincke.jpg
Liv

Julie Steincke fik børn med sin bedste ven: "Jeg blev lykkelig, da jeg slap tanken om kernefamilien"

21. september 2020
af Christina Sander
Foto: Krestine Havemann
Julie Steincke var 38 år og nyligt single, da lægerne gav hende bare ét år, hvis hun ville nå at blive gravid. Hun vinkede endeligt farvel til drømmen om en kernefamilie og spurgte sin bedste ven, om han ville være far til hendes børn.

Skuespiller Julie Steincke og hendes britiske kæreste Ylan Hirschfield havde forgæves forsøgt at få børn sammen i flere år.

De boede i hvert sit land og havde begge travlt med karrieren, og i lang tid studsede de derfor ikke over, at graviditeten ikke indfandt sig. Men perioden tærede på forholdet, og parret endte med at gå fra hinanden til sidst.

Følte sig som mindre kvinde

I videoen kan du høre Julie fortælle, hvordan barnløsheden påvirkede hende og kærestens forhold.

Julie forestillede sig, at barnløsheden skyldtes travlhed og stress, men valgte alligevel at få tjekket sin fertilitet efter bruddet.

Og dér ramte de nedslående nyheder.

Grundet en meget lav ægreserve gav lægerne kun Julie ét år, hvis hun ville nå at blive gravid. Det fik hende til endeligt at tage stilling til, om det var drømmemanden eller børnene, der var vigtigst.

Se videoen herunder, hvor Julie Steincke opfordrer alle kvinder til at få tjekket deres fertilitet.

Fik børn med sin bedste ven

Da Julie havde modtaget den nedslående besked, tog hun en beslutning om at vinke endeligt farvel til drømmen om en kernefamilie, og en aften spurgte hun nervøst sin bedste ven, skuespilleren Henrik Lund, om han ville være far til hendes børn.

Han sagde heldigvis ja, og i dag har de to børn sammen, på trods af at de aldrig har boet sammen.

"Det var den mest akavede aften nogensinde," siger Julie Steincke i videoen herunder om den aften, hun stillede vennen det store spørgsmål.

Se hele interviewet med Julie Steincke her:

Læs også