https://imgix.femina.dk/media/article/julie_sofia.png
Liv

Julie Sofia: "Jeg føler mig ikke homoseksuel nok"

9. oktober 2020
af Redaktionen
Foto: Peter Grosen
Julie Sofia Aastrup valgte at offentliggøre, at hun har været kærester med en pige på sin YouTube-kanal i 2018. Siden er hun blevet hyldet som en af de mest indflydelsesrige personer inden for LGBT-miljøet. Men hun har haft svært ved at passe ind, fordi hun ikke føler sig "rigtig" homoseksuel.

22-årige youtuber og influencer Julia Sofie Aastrup sprang ud som homoseksuel i en YouTube-video, hvilket ledte til stor hyldest og opbakning.

Men det har ikke været nemt for hende at finde sig til rette i LGBT-miljøet, da hun ikke følte, at hun passede ind.

Julia Sofia offentliggjorde i en YouTube-video i 2018, at hun havde været kæreste med en pige, og i det nye afsnit af “Mit livs overskrift” fortæller hun, hvorfor hun valgte at stå frem med den oplysning - og hvorfor hun har det svært med folk som kalder hende lesbisk.

Jeg er klar til at få børn

“Jeg har været skruk siden jeg var 15,” fortæller Julia Sofia. For nylig kom det frem, at den populære influencer planlægger at starte en regnbuefamilie med sin gode ven og tidligere dansepartner i “Vild med dans” Frederik Nonnemann.

Nu fortæller Julia Sofia, hvordan det kom på tale, samt hvilke overvejelser de to har gjort sig efterfølgende. Det må nemlig gerne ske snart, siger hun.

I videoen her, kan du høre Julia Sofia snakke om sin seksualitet og sit ønske om snart at blive mor.

På det tidspunkt vidste jeg, at jeg ikke var heteroseksuel

For Julie Sofia var beslutningen om at offentliggøre, at hun har været kærester med en pige svær, men hun mente, at den var vigtig.

I videoen kan du høre Julie Sofia fortælle om, hvornår hun vidste, at hun ikke var heteroseksuel, og hvordan hun mødte sin første kæreste.

Jeg føler mig ikke homoseksuel nok

I 2018 offentliggjorde Julia Sofia en video på YouTube, hvor hun fortalte til sine cirka 200.000 følgere, at hun havde været kæreste med en pige. Efterfølgende er hun blevet hyldet som en af de mest indflydelsesrige personer inden for LGBT-miljøet, blandt andet da hun i 2019 vandt prisen som "Årets LGBT-person" ved Rainbow Awards.

Men hun føler sig alligevel ikke "homoseksuel nok" til at passe rigtig ind i LGBT-miljøet, siger hun - samtidig med at hun heller ikke føler sig heteroseksuel.

I videoen fortæller hun også, at det var intimiderende for hende at blive udråbt som forbillede i LGBT-miljøet.

Se hele interviewet med Julie Sofia her:

Læs også