Balance mellem arbejde og fritid
Liv

Job-detox: 5 gode råd til at genfinde balancen mellem arbejdsliv og privatliv

11. september 2019
af Jo Brand. Publiceret første gang august 2016
Foto: Panthermedia
Det kan være svært at finde en passende balance mellem arbejdsliv og privatliv, men bare rolig, du er ikke alene med følelsen, og der findes gode råd, der kan hjælpe dig på vej til en bedre balance. Her får du 5 af slagsen.

Genfind balancen mellem dit privat- og arbejdsliv ved hjælp af disse 5 råd:

1. Skriv tid med familie, venner og dig selv og alle de andre ting i kalenderen, det hjælper til, at du bliver genopladet. På den måde har du både noget at se frem til, ligesom det også vil øge chancen for, at du rent faktisk får gjort det, der gør dig glad.

2. Drop de aktiviteter, der tager din energi og din tid. Måske kan du få noget dejligere ud af de timer, du bruger på Facebook?

3. Tænk over alle dine pligter. Får du dem gjort på en måde, der er til fordel for dig? Kunne det for eksempel være en idé at købe din mad online i stedet for i supermarkedet? Overvej også at indgå ind i et samarbejde med dine venner. Kan du lide at lave mad, så tilbered et par måltider til din veninde, der ikke har samme interesse, men som til gengæld kan lide at slå græs – også dit.

4. Bevæg dig. Det kan godt være, at bevægelse ikke siger dig så meget, mens det står på, men får du det gjort, vil det give dig mere energi til alt det andet, der rent faktisk siger dig noget.

5. Start stille og roligt. Måske vil en time om ugen til dig og din hobby være en god start?

Kilde: Webmd.com

Læs også