https://imgix.femina.dk/media/article/1708-neutral-bad.jpg
Annonce
Liv

Jo, vi må godt sige NEJ til vores barn!

17. februar 2014
ANNONCE
Alle, der har børn, ved, at opdragelse er en videnskab for sig, og især det med at sige ja og nej kan være svært at finde balancen mellem. Men i nogle situationer ER det altså okay at sætte foden ned. Neutral har bedt os på feminas redaktionen fortælle, hvornår vi sætter grænsen og siger NEJ til vores unger.

Der er nok lige så mange måder at opdrage børn på, som der er forældre. Og selv om det er godt og meget oppe i tiden, at vi skal sige ja til vores små poder, så er det altså også mere end okay ind imellem at sige nej. Læs, i hvilke hverdagssituationer vi på femina siger nej til eller på vegne af vores børn – og hvorfor.

Nej til farvestoffer

Dorte, artikelredaktør, mor til to på tre og seks år:
- Jeg siger kæmpe nej tak på vegne af mine børn til blå farvestoffer, f.eks. blå slushice - fordi det forekommer mig at være det mest kunstige og syntetiske i denne verden, og fordi jeg aldrig selv kunne drømme om at drikke eller spise noget i den farve.

Nej til afbrydelser

Emilie, digitalchef, mor til to på fem og otte år:
- Jeg siger en del ja til mine børn – og måske også lidt for meget, hvis sandheden skal frem. Men jeg er blevet meget opmærksom på at sige nej, når de fylder for meget – for eksempel når de afbryder eller kræver opmærksomhed, lige når det passer dem. Det var cute nok, da de var små, og det kan være svært, hvis de bare lige vil have noget fikset eller er begejstrede, men jeg tror virkelig, det er at gøre dem en bjørnetjeneste, hvis man lader dem få spotlightet, hver gang de kræver det. Så vi arbejder meget med at vente på sin tur – og så skal de også nok få fuld opmærksomhed.

Nej til parfume

Lindi, social media manager, mor til en på snart to:
- Jeg siger nej på min søns vegne til for mange E-numre og ting med parfume eller duft. Jeg synes simpelthen, det er unødvendigt at pådutte ham den slags. Jeg tænker eksempelvis også over, at jeg ikke selv er badet i parfume til daglig – han må godt kunne lugte sin mor i stedet for skyllemiddel eller parfume.

LÆS MERE: Sådan undgår du hudallergi for dig og dine børn

Nej til at gå alene hjem

Helle, digitalassistent, mor til to på 14 og 17:
- Jeg siger altid nej til, at mine piger (primært hende på 17) må tage alene hjem efter en fest eller lignende. Jeg henter dem altid – uanset om jeg så skal stå op midt og natten.

Nej til usund morgenmad

Camilla, chefredaktør, mor til tre på 6, 11 og 17 år.
- Jeg siger NEJ til sukkerprodukter til morgenmad. Jeg kører ellers ikke en stram sukkerpolitik, men om morgenen skal de have en sund kost at starte dagen på. Gerne yoghurt naturel med fiberdrys, banan og kiwi på.

The power of NO Neutral har altid sagt nej. I mere end 30 år har de kæmpet for at fjerne unødvendige tilsætningsstoffer fra danskernes hverdag. Nej til parfume og farvestoffer, der kan øge risikoen for allergi eller skade din hud. Fordi evnen til at sige fra og stå ved sine holdninger er en stærk egenskab. Derfor vil femina og Neutral gerne være med til at gøre nej’et til noget positivt, der kan åbne op for de rigtige ja’er. For et nej til det du ikke behøver, er i virkeligheden et ja til det, der betyder noget. Læs mere og det gode nej og produkterne herunder på neutral.dk
https://imgix.femina.dk/1708-neutral-frise.jpg
#PowerOfNO

Læs også