https://imgix.femina.dk/media/article/corona-vaccine.png
Liv

Iført en blå juletrøje blev 90-årige Margaret den første til at modtage en vaccine mod coronavirus

8. december 2020
af Emilie Søndergaard Christiansen
Foto: Reuters/Ritzau Scanpix
Den britiske 90-årige kvinde Margaret Keenan har modtaget verdens første vaccine mod coronavirus. Dermed markerer hun starten på et historisk massevaccinationsprogram, der i løbet af de kommende måneder vil udspille sig i England og i hele verden.

90-årige Margaret Keenan skrev sig tirsdag morgen ind i historiebøgerne, da hun officielt blev verdens første modtager af Pfizers covid-19-vaccine i England.

Iført mundbind og en blå juletrøje blev Margaret Keenan i sin rullestol kørt ind på en stue på University Hospital i Coventry, hvor sygeplejersken May Parsons gav den Margaret Keenan verdens første vaccination mod Covid-19, skriver The Guardian.

Margaret Keenan, der fylder 91 år i næste uge, har siddet i selvisolation siden coronavirussen brød ud i starten af året. Derfor var hun også meget glad for at være verdens første modtager af den længe ventede vaccine.

- Jeg føler mig så privilegeret at få lov til at være den første person, der bliver vaccineret mod covid-19, siger hun til The Guardian.

- Det er den bedste tidligere fødselsdagsgave, jeg kunne ønske mig, for det betyder, at jeg endelig kan se frem til at tilbringe tid sammen med min familie og mine venner i det nye år, efter jeg har tilbragt det meste af dette år alene.

https://imgix.femina.dk/corona.png

Også for sygeplejersken May Parsons var det et stort øjeblik at få lov til at vaccinere 90-årige Margaret Keenan. Hun fortæller til The Guardian, at det var en kæmpe ære at være med på denne historiske dag, og hun fornemmer, at der nu er lys for enden af tunnelen efter et meget hårdt år.

LÆS OGSÅ: 20 ord vi aldrig troede, vi skulle sige - før isolationen

Vaccinationsprogrammet i England er det første og det største program i verden, der er blevet officielt godkendt.

I løbet af de næste uger og måneder forventes det, at Pfizers covid-19-vaccine vil blive givet til mere end 400.000 personer i England.

Vaccinen vil først og fremmest blive givet til de borgere, der ligesom Margaret Keenan, er over 80 år og er tilknyttet til et af de 50 hospitaler i England, hvor vaccinen i løbet af de kommende uger vil blive administreret.

https://imgix.femina.dk/20201208-102950-l-1199x799we_0.jpg

Som de næste i køen forventes det, at sundhedspersonalet i England, som i høj grad er udsatte, vil kunne modtage vaccinen.

Allerførst skulle det dog fejres, at Margaret Keenan nu er den første person i verden, der er blevet vaccineret mod covid-19.

Da hun blev kørt væk fra hospitalsstuen, blev hun mødt med stående klapsalver og anerkendende ord fra hospitalspersonalet, der tydeligvis var lige så glade og rørte over situationen som 90-årige Margaret Keenan.

Læs også