https://imgix.femina.dk/media/article/stephanie.jpg
Liv

Hos Stephanie kommer mandens job i første række: "Du er en dårlig feminist, hvis du dømmer mig"

6. november 2020
af Christina Sander
Foto: Viaplay
Stephanie Fisker og hendes mand Kasper Fisker har en klar aftale om, at hans fodboldkarriere kommer i første række. Nu er hun gravid, og derfor håber hun på, at parrets tredje barn kommer til verden på en fridag.

Ligestilling handler om lige muligheder og rettigheder uanset køn, men det handler også om, at man frit kan vælge, hvordan man indretter sit liv derhjemme.

Det mener podcaster og kogebogsforfatter Stephanie Fisker.

- Jeg synes, det (ligestilling, red.) er en vigtig kamp, som vi altid skal have fokus på. Især også mig, som netop slet ikke føler mig ramt af det, skal ikke bare være sådan: "Det findes ikke." For det gør det. Men det findes ikke som et problem i mit liv, fordi jeg jo netop har valgt præcis det liv, jeg gerne vil, siger hun i "Mit Livs Overskrift".

Stephanie Fisker står bag den populære podcast "Anden til venstre", hun er kogebogsforfatter og har omkring 55.000 følgere på Instagram.

Privat danner hun par med fodboldspiller Kasper Fisker, der har spillet for Brøndby IF og nu spiller for Fremad Amager, og hjemme ved dem har de en aftale om, at hans job kommer i første række.

Det betyder blandt andet, at Stephanie tager alle nætterne, når børnene er små, så Kasper kan sove med ørepropper og være frisk dagen efter.

- Barnets første sygedag, det ved han jo ikke, hvad er, for han har aldrig prøvet det. Hans job vil altid komme før mit - lige meget hvad jeg laver. Ikke fordi mit ikke er lige så vigtigt, men fordi at for at nå dertil, hvor han er, kræver det bare, at du vælger det til som førsteprioritet, siger hun.

Fodbold før fødsel

Til februar skal Stephanie Fisker føde parrets tredje barn. Og hun vil meget gerne have, at fødslen falder på en dag, hvor Kasper har fri fra arbejde, selvom fodbold altid kommer før fødsel.

- Selvfølgelig ville han forsøge at nå hjem. Men hvis de spillede omkring min termin, så ville han tage med til kampen og så gøre alt, hvad han kunne for at nå hjem.

- Han siger, han ikke vil gå glip af en fodboldkamp for en fødsel, der ikke blev til noget. Men omvendt vil han selvfølgelig gerne gå glip af fodboldkampen, hvis fødslen faktisk er i gang. Så skal han nok gøre, hvad han kan for at nå det, siger hun.

Stephanie øver sig i ikke at bekymre sig for meget om, hvordan timingen bliver, når hun skal føde parrets tredje barn. Og med de to første fødsler er hendes bekymringer heldigvis blevet gjort til skamme.

- Jeg har været pissegod til at time det med, at jeg har født på fridage og i ferier og den slags. Så det må jeg jo bare gøre igen, siger hun og griner.

"Du er en dårlig feminist, hvis du dømmer mig"

Stephanie har oplevet, at folk har været undrende over for parrets måde at indrette deres liv på. De har sagt til hende, at de ikke ville prioritere på samme måde.

- Men det er jo netop det, der er med hele denne her snak, at det er jo så fint, at sådan ville du ikke gøre det. Men du skal jo ikke sidde og fordømme det, jeg har valgt.

- Så synes jeg i hvert fald, at man er en dårlig feminist, siger Stephanie Fisker.

I videoen her deler Stephanie Fisker ud af sine tanker om ligestilling i parforholdet:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også