Hesteterapi
Liv

Hesteterapi - vi tester coachingmetoden

8. marts 2017
af Margrethe Vadmand
Foto: Solvi.dk
Hesteassisteret coaching er en terapiform, hvor man går kroppens vej og lader hesten hjælpe med at forløse fastlåste og lagrede følelser og mønstre.

Testet af journalist Margrethe Vadmand

To store brune øjne stirrer insisterende ind i mine, da jeg åbner dem efter en grounding-meditation, hvor jeg bliver guidet igennem kroppen. Øjnene tilhører hesten Eragon, der er min lærer. Eller det vil sige, det er coach Sølvi Degnegaard, der guider mig igennem meditationen – og som er grunden til, at jeg befinder mig i gummistøvler i en hestefold udenfor Kokkedal. Men det er det 400 kg tunge flokdyr, der kigger lige igennem mig, så det føles som at blive set for første gang. Jeg er kommet af ren nysgerrighed over, hvad hesteassisteret coaching er for en størrelse, og synes ikke, at jeg har et akut issue, jeg vil have hjælp til.

Faktisk synes livet mere end ok, som jeg står her i solen og fortaber mig i Eragons smukke øjne. Han går lidt rastløs rundt om mig, og jeg er glad for, at Sølvi står lige ved siden af. Jeg er ikke vant til heste, og hans størrelse virker overvældende så tæt på. Pludselig puffer han blidt til mig og begynder at bide lidt i træhegnet, mens han ryster hovedet lidt. Det ser sjovt ud, og jeg smiler. Han puffer til mig igen og vrinsker mig højt ind i hovedet. Det er ikke ubehageligt, tværtimod. Og pludselig slår det mig: Jeg skal have mere leg og lethed ind i mit liv! Jeg føler det i kroppen og når ikke at tænke nærmere over det – jeg ved det bare.

”Hesteassisteret coaching arbejder via kroppen. Og den kropslige læring går langt hurtigere, fordi du by-passer tanken. Det betyder, at du går direkte til kernen i problemstillingen – uden analyse eller andet mentalt arbejde,” forklarer Sølvi, som af samme grund altid starter en session med den klassiske mindfulnessmeditation, kropsskanningen.

”På den måde bliver du blidt guidet ned i sansningerne i kroppen og får sluppet tankerne.”

Min session slutter med en saliggørende healing på briksen midt ude i hestefolden. Eragon går lidt rundt om mig. Jeg mærker hans bløde mule på min hånd, som om han vil vise mig noget. Pludselig stikker han af sted i vild galop og slår op med bagen. Igen og igen. Jeg sætter mig op på briksen og kigger indgående på det skønne syn. Og bliver på den mest effektfulde måde bekræftet i, at der skal mere sjov og leg ind i mit liv.

Pris: 1.490 kr. for hesteassisteret coaching. Solvi.dk

Læs også