zoneterapi
Gravid

Zoneterapi: Tryk dit barn glad og rask

21. august 2017
af Helle Hartz
Foto: dreamstime.com og istockphoto.com
Med zoneterapi og akupressur kan man modvirke sygdomme, ubalancer og gener, som babyer og småbørn typisk lider af. Her får ud et udpluk af en hjemmebehandlingsguide fra bogen "Tryk og glad".

Søvncentret - sov bedre og hurtigere igennem med zoneterapi

https://imgix.femina.dk/fod_1_0.png
Dette punkt har forbindelse til søvncentret i hjernen – det udretter mirakler for din babys søvn! Det vil hjælpe din baby med at få en naturlig søvn- og døgnrytme, da punktet hjælper kroppen med at indstille det indre ur. Hvis du jævnligt behandler dette punkt, vil din baby hurtigere lære at sove igennem. Sådan gør du:Zonen sidder lige under negleroden på storetåen. Du kan massere og trykke i alle retninger. Sørg for at massere godt omkring neglebåndet. Zonen sidder på begge fødder. Du kan vælge at behandle zonen i den ene side eller være mere grundig og behandle i begge sider.

Tyktarmsknappen - mirakelknappen mod forstoppelse

https://imgix.femina.dk/haand.png

Dette punkt stimulerer tyktarmens energibane og virker derfor på alle problemer omkring tyktarmen. Det kan være forstoppelse, luft i maven, kramper, kolik og diarré.

Sådan gør du:
Punktet sidder på pegefingerens kant ved negleroden ud mod tommelfingeren. Lav små blide bank på punktet med din ene finger. Punktet sidder på begge hænder. Du kan vælge at behandle punktet i den ene side eller være grundigere og behandle i begge sider.

Læs også: Kan akupunktur, zoneterapi og healing bruges til børn og virker det overhovedet?

Bi- og pandehuler- Løsner op for betændelse og snot i området

https://imgix.femina.dk/taer.png

Disse zoner afspejler bi- og pandehuler. Her kan du få renset ud og sørget for flow igennem, hvis din baby f.eks. har snot eller betændelse siddende. Zonerne løsner op for slim, snot og betændelse i hele hovedet og hjælper din baby med at blive hurtigere rask.

Sådan gør du:
Zonerne sidder på blommerne af alle tæerne. Massér alle blommerne godt i dybden. Hvis det knaser eller er spændt, er det et tegn på ubalance, så her kan du massere ekstra grundigt. Vær opmærksom på, at zonerne kan være ret ømme, hvis din baby har meget snot, slim eller betændelse siddende. Zonerne sidder på begge fødder. Højre fod afspejler højre side af hovedet – venstre fod afspejler venstre side.

Kløepunktet - mod ALT, hvad der klør kroppen

https://imgix.femina.dk/baby.png
Dette er et punkt, du kan bruge mod alle former for kløe på hele kroppen. Det kan være i forbindelse med eksem, skoldkopper, gulsot, myggestik, nældefeber, mæslinger, sårheling og andre hudlidelser. Sådan gør du:
Punktet sidder lidt højere oppe end knæet på inder- siden af låret. Hvis du bøjer din babys ben, sidder punktet 2 babytommelfingres bredde højere oppe end knæskallen. Massér med roterende tryk i området. Punktet sidder på begge sider. Du kan vælge at behandle punktet i den ene side eller være mere grundig og behandle i begge sider. Denne artikel er lavet i samarbejde med "Tryk og glad" en hjemmebehandlingsguide med punkter og zoner, der virker mod sygdomme, ubalancer og gener, som babyer og småbørn typisk lider af.
https://imgix.femina.dk/tryk_og_glad.png
Problemer med søvn og ondt i maven er to af de største udfordringer forældre og småbørn står overfor. Derfor har Katrine Birk, forfatteren til bestselleren Tryk og glad, skrevet to lettilgængelige bøger, der guider til zoneterapi- og akupressurpunkter til lindring af alle former for mave- og søvngener hos babyer. Bøgerne udkommer den 1. september 2017
https://imgix.femina.dk/babymave.png
https://imgix.femina.dk/babysoevn.png

Læs også