Gravid

Video: Smertelindring under fødslen

10. juni 2015
af Anne Romanelli
Foto: Panthermedia
Hvilken smertelindring kan man få under en fødsel? Og hvad er fordelene og ulemperne ved de forskellige former for smertelindring under fødslen? Jordemor Agnete Nørrelund giver dig svarene her!

Det er ikke kun maven - og bagdelen og fødderne(!) - der vokser, når man er gravid.

Spændingen og forventningsglæden vokser ofte også i takt med, at terminen nærmer sig. Og for manges vedkommende vokser også bekymringerne og måske endda angsten for den forestående fødsel.

For selvom man nærmest ikke kan vente med at se og holde sit lille barn, så er det nok også de færreste gravide, der ligefrem ser frem til veerne.

Smertelindring under fødslen - godt at kende til!

Heldigvis er veerne ikke uendelige og uoverkommelige, men hvis de føles sådan, så er det rart at vide, at der er hjælp at hente i de forskellige former for smertelindring under fødslen.

Det giver stor tryghed under fødslen, når du ved, at der eksisterer smertelindring - uanset om du så vælger at benytte dig af mulighederne for smertelindring eller ej.

Når du er midt i veerne og måske pludselig ønsker smertelindring, kan det være svært at træffe den rigtige beslutning om, hvilken form for smertelindring der er er den rette for dig.

Din jordemor og fødselshjælper kan guide dig, men det er godt, hvis du i forvejen også selv har informeret dig om de forskellige former for smertelindring under fødslen - og fordelene og ulemperne ved de pågældende former for smertelindring.

Naturlig smertelindring vs. medicinsk smertelindring

I videoen nedenunder - som er produceret af DR og Rigshospitalet - forklarer vicechefjordemor Agnete Nørrelund om de forskellige former for smertelindring under fødslen, hvordan smertelindringen gives, og hvilken effekt og bivirkning smertelindringen kan have.

Der er både naturlig smertelindring (som varme, bevægelse og massage) og medicinsk smertelindring (som epiduralblokade, pudendusblokade og lattergas).

Hør mere om forskellene på smertelindring under fødslen her:

 

Læs også:

Epidural: Hvilket tidspunkt i fødslen er bedst?
10 råd til at klare veerne
Din øjenfarve bestemmer dine smerter under fødslen

Se også:
SJOV VIDEO: To mænd prøver ve-simulator
Video: Hospitalsfødsel vs. hjemmefødsel


Her kan du finde sjovt legetøj til dit barn - helt uden skadelige stoffer! >>


Her finder du børne- og babytøj i høj kvalitet - billigt og med gratis fragt! >>


Her kan du forkæle dig selv med lækkert tøj - og sko, tasker og smykker! >>


Her kan du finde jeres næste familieferie - til populære og børnevenlige rejsemål! >>

 

Læs også