gravid svømning
Gravid

uge 30: Svømning

6. oktober 2006
af Ulla Nielsen
Jeg er begyndt til gravid-svømning og er lige kommet hjem efter anden gang. Det ligger langt væk og er klokken 8 hver fredag morgen, så det er vældig

Jeg er begyndt til gravid-svømning og er lige kommet hjem efter anden gang. Det ligger langt væk og er klokken 8 hver fredag morgen, så det er vældig upraktisk og kan kun lade sig gøre, fordi min mor har indvilliget i at aflevere vores ældste i skolen, og jeg kan køre til svømmehallen med andre gravide her fra byen. Men bortset fra bøvlet er det herligt.

Det er dejligt at komme i det varme vand og mærke noget af vægten fra maven forsvinde.

Sammen med en jordemoder laver vi forskellige øvelser, der skal hjælpe os med at løsne op i kroppen og forberede os fysisk til fødslen. Om det så er, fordi jeg stadig har ti uger igen, eller om det skyldes mine daglige cykelture, ved jeg ikke, men jeg synes faktisk slet ikke, det er hårdt.

Herligt.

Når vi skal op af vandet igen - se, så er det en helt anden sag. Benene føles som gummi, og man er slet ikke overbevist om, at de rent faktisk kan bære.

Efter vi har kantet os rundt om hinandens tykke maver ude i omklædningsrummet, er det tid til fødselsforberedelse i svømmehallens kantine. Ikke det mest rolige sted, men det går. Egentlig troede jeg ikke, at jeg ville have noget som helst ud af den del af programmet - jeg meldte mig bare til for svømningens skyld. Men selv om det nu er tredje gang, at jeg skal føde, så er det alligevel meget rart at få opfrisket nogle ting, få svar på spørgsmål og ikke mindst høre nogle af de andres oplevelser.

Fødselsforberedelsen har også en anden effekt. Jeg får tænkt en masse tanker omkring fødslen og mit lille barn, hvor jeg ellers har en tendens til kun at tænke frem til fødslen og så ikke længere.

Og nu er der kun ti uger til terminen. Jeg glæder mig helt vildt og føler, at min tålmodighed bliver sat på prøve. Men bare det mentale i forskellen på tidligere, hvor jeg sagde, at jeg er så og så mange uger henne til nu, hvor det er, jeg har så og så mange uger tilbage, bringer det hele tæt på, og ventetiden bliver knap så lang.

Læs også