gravid_hukommelsessvigt
Gravid

uge 21: Sparker hver dag

28. juli 2006
af Ulla Nielsen
Jeg har holdt ferie hele ugen. Så jeg har skiftet mellem at ligge på en solseng, en hængekøje, en sofa og ved stranden.Bevares selvfølgelig har jeg da

Jeg har holdt ferie hele ugen. Så jeg har skiftet mellem at ligge på en solseng, en hængekøje, en sofa og ved stranden.
Bevares selvfølgelig har jeg da også været på sightseeing og gået ture, men det har været en uges afslapning. For mig altså. Babyen har haft utrolig travlt. Den er begyndt at gøre sig bemærket med spark, puf og drejen sig rundt hver eneste dag. Hver morgen kan jeg nu mærke det lille barn mosle rundt og nyde den gode plads, som en afslappet mave giver den. Og straks jeg sidder lidt tilbagelænet eller ligger mig, så laver den mavegymnastik igen. Det er SÅ hyggeligt. Jeg nyder det virkelig. Specielt fordi den har været så aktiv, at jeg ikke en eneste dag har været i tvivl om, at babyen er sund og rask.

Det er så knap så rart, når den lægger sig, så den presser ind mod min blære. Jeg har flere gange prøvet at gå rundt i timevis med en fornemmelse af at skulle tisse. Og fornemmelsen forsvandt ikke, uanset hvor mange gange jeg gik på toilettet. Det bliver altså lidt trættende i længden både for mig og for min familie, der hele tiden må vente på mig eller afbryde turen, fordi mor igen-igen skal tisse. Nogle gange har det hjulpet, hvis jeg satte eller lagde mig, så barnet kunne flytte sig væk fra min blære, men som regel er der kun en mulighed. At tage det med et smil og en masse tålmodighed.

Til gengæld virker det ikke som om, at mit lille barn har så meget tålmodighed - eller også er det bare en meget bestemt lille dame. Hvis jeg sidder og læner mig frem over eksempelvis bordet, så et ben presser mod maven, så får jeg et solidt spark, der kun kan betyde "flyt dig så, jeg kan ikke være her!" Jeg glæder mig helt vildt til at lære det lille væsen nærmere at kende.

Læs også