Gravid

Stimulér dit barns syn

4. december 2008
af Redaktionen
Du kan ikke forcere udviklingen af dit barns syn. Men der er masser af ting, du kan gøre, for at stimulere barnets udvikling, når det handler om dit barns syn.

Barnets udvikling

0-6 uger
Enkle mønstre med sort-hvide kontraster er gode. Det samme gælder ting, der glimter, lyser eller bevæger sig.

6 uger-3 måneder
Dit barn kan rigtig godt lide at se på noget, der bevæger sig. Hæng gerne gule og røde ting samt glimtende genstande over puslebord, kravlegård, tæppe osv. Sølvpapir, gavepapir, tøjklemmer, legetøj, garnnøgler … Det må gerne hænge, så dit barn kan daske til det.

3-6 måneder
Klare farver og stærke kontraster stimulerer stadig synet. Hæng gerne suttevenlige ting og sager i forskellig afstand, og hæng det, så dit barn kan nå det, gribe fat i det og sutte på det.

6-12 måneder
Enkle pegebøger med billeder af genkendelige hverdagsting - ske, bold, bamse og den slags. Spejle, man kan se sig selv i, bolde, der kan trille væk fra en og hen til en er også godt. Alt, der kan stimulere barnets erfaringer med farver, former og afstande.

12 måneder
Gemmelege. Nu forstår dit barn, at selvom noget bliver puttet i æsker, dåser og så videre, forsvinder det ikke. Æsker, kasser, dåser, puttekasser er godt legetøj nu.

Læs også:
Barnets syn på verden
Med babys øjne
Øjenkontakt
Det rigtige legetøj

Læs også