Sofie Linde
Gravid

Sofie Linde: ”Jeg savner på ingen måde mit gamle jeg”

1. november 2016
af Charlotte Hallbæck
Foto: PR
I februar i år gik X-Factor-værten Sofie Linde Ingversens liv fra at bestå af arbejde og egotid til at handle en del mere om bleer og tigerspring. Hun fødte nemlig lille Trine. Men faktisk ændrede hendes liv sig allerede drastisk, allerede første gang hun så to streger på graviditetstesten. Så meget, at hun følte sig nødsaget til at skrive en bog om det. Læs her, hvordan livet som mor er for Sofie Linde lige nu.

Bedst som vi tænkte, at den travle X Factor-vært Sofie Linde ikke kunne have flere jern i ilden, annoncerede hun sidste år på Instagram, at hende og kæresten Joakim Ingversen skulle være forældre. I februar i år blev parret så forældre til lille Trine.

Men graviditeten var ikke kun ”lykkelige omstændigheder” for Sofie Linde, og derfor har hun i løbet af sin barsel på sin vis netop gennemgået sin anden ”fødsel” – denne gang bare i bogform.

Hun har nemlig skrevet bogen ”Fårking gravid. En fremmed flytter ind”, der i dagbogsform følger hende gennem hele graviditeten. Fra de første to streger på pinden, til kvalmen, humørsvingningerne, den værkende krop og frem til fødslen af Trine.

Bogen har Sofie Linde skrevet, fordi hun med sine egne ord følte sig helt alene med sin oplevelse af, hvordan det var at være gravid. I graviditeten søgte hun nettet og andre bøger igennem for at finde ligesindede, hun kunne relatere til, men uden held. Derfor besluttede hun sig for at samle sine dagbogsberetninger for at skildre et billede af, hvad det vil sige, og hvad det kræver, at lave et andet menneske.

Lille Trine kom som bekendt til verden i februar i år. Men hvordan har Sofie Linde det så i dag – 9 måneder inde i livet som mor? Det fortæller hun om her:

Hvad har været den største ændring i dit liv, efter du er blevet mor?

ALT. Jeg er på ingen måde den samme person, jeg var, før jeg fødte Trine. At være blevet mor betyder, at jeg er blevet voksen i den forstand, at der er et andet menneske, som jeg ubetinget elsker mere end noget andet - og som altid kommer først i alle de beslutninger, jeg træffer. Det handler ikke mere om mig selv, og hvad JEG har lyst til. Det er en ændring i min måde at tænke og være på, og den er kommet helt naturligt. Jeg savner på ingen måde mit gamle "jeg".

Kan du nævne én specifik ting, du gerne ville have vidst om livet som mor, inden du blev mor?

Det er svært at udvælge én ting. Der er mange ting, som jeg gerne ville have vidst. At blive mor for første gang rummer en masse "learning by doing". Pludselig ser man sig selv i situationer, som man aldrig havde troet nogensinde kunne blive en realitet. Man tager højde for - og stilling til situationer nu, som man aldrig havde forestillet sig, at man skulle tage højde for. Jeg har faktisk været god til at spørge om hjælp og bede om gode råd lige fra start. Og det har været vigtigt og godt for mig. Og det er mit bedste råd til alle andre, som selv skal være forældre: Man er ikke ekspert. Og det er der heller ingen, der forventer, man er.

Sofie Linde

Hvad er det mest optur ved at være blevet mor?

At have fået Trine er det vildeste, jeg nogensinde har oplevet. Mit følelsesregister er udvidet med kilometer. Aldrig havde jeg troet, at man kunne føle så meget, som jeg gør nu. Hun er det bedste og vigtigste, der nogensinde er sket i mit liv. Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at sikre hende de bedste betingelser i denne verden.

Hvad er det mest nedtur ved at være blevet mor?

Der er mange småting, der over all er herrenedtur. Det er hårdt at være mor. Og selvom det er helt fantastisk og meget naturligt altid at sætte Trine først, er det til tider også meget hårdt. Heldigvis er det sådan med børn, at alle nedtursoplevelser og minusser på kontoen hurtigt nulstilles. Hver gang, jeg ser hende smile eller betragter hendes små tykke fingre, er alt andet ligesom glemt og ligegyldigt. Der er ingen regning i skuffen. De situationer, hvor man får lyst til at smække hende til salg på Den Blå Avis glemmes hurtigt. Og det er dejligt, at vi mennesker er indrettet således, når det kommer til små børn. For - igen – guuuuuuud, hvor kan det være hårdt.

Hvad er forskellen på Sofie Linde før Trine og Sofie Linde efter Trine?

At der ikke er noget, der udelukkende handler om mig selv mere. Alle beslutninger, jeg træffer, har hende i mente. Hun er min højeste prioritet. Og giver det ikke mening for hende og hendes trivsel, så giver det heller ikke mening for mig.

Sofie Linde

Hvad er dit bedste råd til andre, kommende mødre derude?

Lad være med at stræbe efter et 12-tal i at være mor. Sådan et findes nemlig ikke. Brug ikke energi på at spejle dig i, hvad alle andre gør. Kig på dit barn, og følg din mavefornemmelse. DU er den, der kender dit barn bedst. Spørg om hjælp, hvis du er i tvivl eller ked af det. Og husk, at man selvfølgelig ikke ved det hele fra start.

Hvad glæder du dig allermest til at opleve med Trine i den nærmeste fremtid?

Jeg glæder mig allermest til at se, hvad hun bliver for en. Man kender jo sig selv, og det bliver spændende at se hvor meget af min personlighed, hun har med sig.

Sofie Linde Ingversen

Født i 1989 i Aarhus. Hun har bl.a. været vært på Sommer Summarum, MGP, Sofie Linde Talkshow, og siden 2016 har hun været vært på X Factor. Privat er hun gift med tv-værten Joakim Ingversen og sammen har de lille Trine, der kom til verden i februar 2018. Bogen ”Fårking Gravid. En fremmed flytter ind” er udkommet på forlaget Storyhouse.

Sofie Linde

Læs også