Gravid

Smart: Sikkerhedssele der beskytter gravide maver

4. december 2015
af Anne Romanelli
Er du gravid, og kører du i bil, så er det selvfølgelig vigtigt at spænde sikkerhedsselen, som du normalt ville gøre. Men det er ikke helt ligemeget hvilken sele, du benytter. Denne sikkerhedssele beskytter dit foster mod livsfarlig trykbelastning i tilfælde af ulykker.

Sikkerhedssele til gravide

I tilfælde af sammenstød kan en bilist blive kastet frem med en kraft, som svarer til 3-5 ton. Er bilisten gravid, kan fosteret ved sådanne uheld blive udsat for en ekstrem trykbelastning fra den del af sikkerhedsselen, der sidder over hoftenhofteselen. En trykbelastning, som kan være livsfarlig.

 

Dette kan dog undgås ved at bruge BeSafes gravidsele, som fører hofteselen væk fra maven og ned på hoftekammen. Sikkerhedsselen til gravide kan hurtigt monteres og afmonteres i bilen.

 

I en række ulykker, hvor gravide har været indblandede, har fosteret netop klaret sig, da mødrene har brugt denne ekstra seleføring, lyder meldingen fra producenten. Start allerede så tidligt som muligt i graviditeten med at bruge gravidselen for at forhindre en eventuel abort.

 

I denne video kan du se, hvordan gravidselen let kan fastspændes:

 

Her kan du købe BeSafes gravidsele - lige nu med stor rabat! >>

Læs også:

Vintertøj i autostole kan være livsfarligt

Efter ny test: Advarer mod flere farlige autostole

Guide: Find den rigtige autostol

Kend reglerne for børn i bilen

Video: Dét sker, når voksne 'efterlades' i en varm bil

Se også disse smarte produkter:

Artiklen indeholder affiliatelink