https://imgix.femina.dk/media/14f332b070a04602b8df2fb14455a8f4.jpg
Gravid

Omelet med æggeblomme & asparges

9. maj 2010
af Uddrag fra Mad til småfolk af Karen Ansel & Charity Ferreira
Omelet med æggeblomme & asparges, der er velegnet fra 9 måneder

Denne fine lille omelet er en dejlig måde at give babyen fordelene fra de protein- og jernrige æggeblommer og asparges, og samtidig give det mulighed for at nyde en æggeret ved spisebordet sammen med resten af familien. Man kan til enhver tid udskifte de grønne asparges med andre finthakkede grønsager eller moste, godt kogte grønsager som broccoli og ærter.

Giver en lille omelet
Velegnet fra 9 måneder

1 grøn asparges, istandgjort
1 stor æggeblomme
2 teskefulde revet parmesan
½ teskefuld smør eller olivenolie

Sådan gør du:

Hæld vand i en kasserolle, 2½ cm op. Kom aspargesen i en grønsagsdamper og sæt den i kasserollen. Bring det i kog ved høj varme. Læg låg på og damp ved høj varme, til aspargesen er mør, omkring 5 min. Tag det af varmen, og tag grønsagsdamperen op af kasserollen. Kom aspargesen over på et spækbræt og hak den meget fint.
Pisk æggeblomme, asparges, ost og 1 teskefuld vand sammen i en lille skål. Sæt det til side.
Sæt en slipletpande over ved mellem varme og smelt smørret.
Hæld æggemassen på panden, og skrab fra kanten og ind mod midten med en paletkniv, så man får samlet den i en cirkel på 8-10 cm i takt med, at det stivner. Når ægget er stivnet, men stadig fugtigt på overfladen, vendes det med paletkniven. Steg endnu 1 minut og kom det på en tallerken. Lad det køle en lille smule af og rul så omeletten sammen som et rør, og skær den i større eller mindre stykker afhængig af babyens alder og tyggeevne.

Tip:
Æg er i fødevareallergiens top 10. Hvis man har æggeallergi i familien, anbefales det at vente med æg eller æggehvider til efter 1-årsalderen. Tal med
sundhedsplejersken eller lægen.


Kilde: Mad til småfolk af Karen Ansel & Charity Ferreira, Gyldendal

Køb bogen her >>

Artiklen indeholder affiliatelink

Se andre opskrifter med æg:
Æggekage med kartofler, peberfrugt og avokadosalat
Æggesalat

Læs også