https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/baby/babytnderprim.jpg
Gravid

Når baby får tænder

10. maj 2014
af
Tekst: Niels Jørgensen, foto: Pantherstock
Brug naturens egne midler til at lindre, når din baby har tænder på vej - læs her hvordan.

Når baby får tænder

Savler din baby en del, og har den måske tilmed en rød plet på kinden, så kunne det tyde på, at din baby er ved at få sine første tænder. Lige inden tænder bryder frem bliver gummerne lidt hårde, og let hvide.

Gennemsnitligt sker det i syvmånedersalderen, men det er lige så normalt, at det sker et par måneder før eller helt op til at baby er et år gammel. I forbindelse med tandfrembrud kan baby desuden blive utilpas, får tynd mave og problemer med at sove. Pas dog på med for hurtig at tilskrive utilpashed, at der er tænder på vej. Observér din baby nøje, og kontakt lægen ved tvivl.

De første tænder der kommer frem, er de to miderste fortænder i undermunden, og de sidste er de bagerste kindtænder. I alt er der 20 tænder i mælketandsættet hos baby.

Børst tænder på baby uden skrig og skrål

Naturens egne midler til at behandle og lindre, når din baby får tænder

? Giv baby et stykke kold agurk, hvor du har fjernet kernerne i midten, eller en rå kold gulerod. Kulden lokalbedøver, og desuden er der et mildt lokalbedøvende stof i agurk.Pas dog på, at baby ikke bider et stykke af, som det kan få galt i halsen. Du kan også lade en bidering ligge i køleskabet - husk dog at baby aldrig må få noget der har ligget i fryseren.

Giv baby gode tandbørstningsvaner

? Giv baby afkælet te af kamilleblomst og fennikelfrø som virker beroligende. Du skal bruge en teske urter til en kop vand. Giv baby fire teskefulde fordelt på dagen.

? Og den knap så naturlige: Hvis det ikke hjælper, kan du gå på apoteket, der forhandler en mild lokalbedøvende salve, som du kan duppe på gummerne.

Tandstilling

Kilde: Anni Skak, forfatter til kompendium om naturlig helbredelse af almindelige børnelidelser

Læs også:
Av jeg vokser
Tandfrembrud

Læs også