Gravid

Multivitaminer mens du er gravid forebygger lav fødselsvægt

af Rikke Gjøl Mansø og Bjørn Falck Madsen 28. maj 2013
Foto: PR, colourbox, Istockphoto
Det tyder på, at du kan mindske risikoen for af føde et lavvægtigt barn ved at tage en daglig vitaminpille, mend du er gravid.

Noget tyder på, at du kan mindske din risiko for af føde et lavvægtigt barn ved at tage en daglig multvitamin. Ifølge canadiske forskere har kvinder, der tager multivitaminer under graviditeten næsten 20 procent lavere risiko for at føde et barn med for lav vægt sammenlignet med kvinder, som kun tager ekstra folinsyre og jern.

Lavvægtige børnGodt fem procent af de børn, der fødes i Danmark, vejer under 2.500 gram og betragtes af den grund som "lavvægtige". De vigtigste mikronæringsstoff er, påpeger forskerne, er A-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, vitamin B1, folinsyre, C-vitamin, zink og jern. Lavvægtige babyer er mere tilbøjelige til at pådrage sig infektioner. Desuden har de øget risiko for at udvikle sukkersyge og forhøjet blodtryk, når de bliver voksne.

Kilde: Reutershealth

Læs også:Derfor skal du spise Folsyre (Folinsyre) når du er gravidVitaminer under graviditetenLakrids kan skade dit ufødte barnAcceptér din krops forandringer