https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/baby/babysprogprim.jpg
Gravid

Mor taler mere med baby end far

7. november 2014
af Anne Romanelli
En ny undersøgelse viser, at der er stor forskel på, hvordan forældre 'taler' med deres nyfødte børn. Og det har stor indflydelse på barnets videre sprogudvikling...

En ny undersøgelse fra online-magasinet 'Pediatrics' viser, at mødre er markant mere tilbøjelige til at tale babysprog med deres børn i de første måneder efter fødslen, end fædre er.

Mødre svarer således på 88-94 procent af deres babys udbrud, mens det kun er 27-30 procent i fædrenes tilfælde.

Det er nok ikke det helt store chok, at mor taler mere med baby end far, men mere overraskende er det måske, hvad den samme undersøgelse også viser: At mødre lader til at tale mere med deres nyfødte døtre, mens fædre lader til at tale mere med deres nyfødte sønner.

Tal løs med din nyfødte!

Dette er vigtigt for forældre at have in mente, siger forskeren Dr. Betty Vohr, idet en baby allerede som nyfødt har udviklet sine ører og den del af hjernen, der reagerer på lyd, i en sådan grad, at 'dialog' på et tidligt stadie kan have stor betydning for barnets videre sprogudvikling.

- Når voksne taler med et barn, er det den absolut mest effektive måde, man kan udvikle barnets sprog på. Jo mere vi forsker i det, jo mere sikre bliver vi på, at det er rigtigt, når vi opfordrer forældre til at tale løs med deres børn, fra de er helt nyfødte. Det vil give dem stor sprogsikkerhed på et tidligt stadie, hvilket også vil gavne dem helt op i skolealderen, siger hun.

Læs også:
Babytegnsprog: Tal med din baby
Lær dit barn at tale

Læs også