https://imgix.femina.dk/media/article/hospitalstaske_7.jpg
Gravid

Mødrene anbefaler: Det var uundværligt i min hospitalstaske

10. april 2019
Af Karoline Mathilde Rasmussen
Foto: Pantherstock
Tasken. Den berygtede taske, du skal have pakket og klar til fødslen. Men hvad er egentlig allervigtigst at have med? Få mødrenes gode erfaringer her.

Om du vil det eller ej, så er der bare mange ting, du skal have styr på, før den lille ny melder sin ankomst. Ét af det punkter, der er rare at sætte flueben ved, er den berygtede taske, du skal have med på hospitalet. For hvad er egentlig nødvendigt at pakke? Vi har bedt nogle mødre om at fortælle, hvad der var helt uundværligt for dem.

Blødt tøj

- For man kan ikke overskue at have andet på. Jeg havde købt nogle pæne ammebh’er med bøjle, men dem fik jeg ikke brug for før mange måneder senere. I dagene efter fødslen var mine bryster så vanvittigt ømme, at jeg blot havde et stykke blødt og ikke stramt elastisk stof rundt om barmen til at holde ammeindlæg på plads – alt, der strammede det mindste, fik lov at blive i tasken.

- Emilie, mor til to

Honningsnitter og en hjælpende hånd

- Jeg glemte at få tasken med, da jeg tog på hospitalet ved min første fødsel, så min storesøster måtte komme ud med den, da jeg lå og blev undersøgt af jordemoderen. Og det var faktisk det mest uundværlige (hvor cheesy det end lyder) – at hun kom og holdt mig lidt i hånden, inden det hele rigtig gik løs. Og så måske den pakke honningsnitter, jeg kværnede meget hurtigt mellem de første vilde veer. Det er vigtigt med energi jo. Alt det andet, joggingtøj, babytøj osv., var rart at have om morgenen, da hele familien kom for at bese den nye arving – men det var helt ærligt ikke noget, jeg overhovedet gik op i lige der. Jeg lå bare og gloede på min magiske baby.

- Julie, mor til to

Læbesmørelse og babynest

- Læbepomade. Jeg var igennem +32-timers fødsel med dertilhørende tung vejrtrækning og pusten, og så får man altså mega-tørre læber! Vi havde taget en babynest med på hospitalet, og den var genial at have med. De har sådan nogle plastik-krybber, man kan lægge den nyfødte i, men de er kæmpestore, og det bryder sådan nogle nyfødte sig ikke om, for de vil helst ligge helt mast – ligesom i maven. Så vi svøbte baby i hospitalsdynen og dernæst i babynesten, som vi lagde i plastik-krybben, når han skulle sove. Derudover kunne jeg også bruge den i hospitalssengen, som var meget smal. Så havde jeg stadig mulighed for at ligge helt tæt med ham uden at være bange for at mase ham.

- Charlotte, mor til en lille dreng

Proviant og svedafskærmning

- Et pandebånd og hårelastik blev helt uundværligt for mig – jeg havde ikke så langt hår, men det hang ned i panden, når jeg svedte og stod bøjet hen over sengen i veer. Kønt har det givetvis ikke set ud. Jeg havde selvfølgelig også en stor madpakke med…men det var først bagefter, den blev spist.

- Dorte, mor til to

Blodsukkerstabiliserende slik

- SNACKS! Både til mig og til min kæreste. Da vi landede på barselshotellet var der kun tørt rugbrød og kiosken var lukket - og jeg var sliksulten (hallo, man havde lige bragt et menneske til verden – hvis ikke man må æde chokolade dér, hvornår fuck må man så!). Så jeg var pænt glad for snacks og slik. Nå ja, og så kæmpe, bløde joggingbukser, som jeg havde på, da vi tog hjem. Lige der, skal tøjet helt være lidt ekstra behageligt.

- Lindi, mor til en tumling

Kongeligt porcelæn(!)

- Jeg havde: To af mine egne store sommerhusnatskjorter – jeg ville føde i mit eget tøj. Det var en god beslutning, det føltes bare bedst. Derudover havde jeg: Makeup, en pæn kjole og jakke og sko med hæl – jeg var på hospitalet i to nætter, og da jeg forlod det (fuldstændig mørbanket og syet et vist sted og så videre) var jeg i pænt tøj og med makeup og personalet var mildt sagt lettere forundret. ”Har du ikke lige født???” Jeg burde nok have set mere udslidt ud, men det føltes godt at have nappet et brusebad og indtage mit næsten gamle jeg igen!
- Jeg glemte, hvor dårlig hospitalsmad er. Men en af mine rigtig gode venner ankom med en kurv med kongeligt porcelæn, sølvbestik, champagne og superlækker mad. Det var en fest! Jeg har et ammebillede fra sengen – med kongeligt porcelæn og champagneglas…

- Tine, mor til en pige

LÆS OGSÅ: 5 myter om graviditet – som passer

Læs også