https://imgix.femina.dk/media/26bdcbbe830d494e9a2bfd2b7c2354b5.jpg
Gravid

Man skal kravle, før man kan gå..

21. januar 2009
af Redaktionen
Træn din babys motorik

At træne dit barns motorik fra det er helt lille, lægger en god basis for barnets evne til at kravle, stå og gå. - Et barn, der ikke vil ligge på maven, og som i en alder af seks måneder bliver sat op, vil ofte reagere hidsigt, når gå-alderen nærmer sig, fordi dets balanceevne ikke er udviklet. Forældrene bliver nødt til at støtte, og det kan tage mange måneder, før barnet tør gå selv. Barnet er bange for at falde, da det kan mærke, at det ikke er stabilt nok, siger fysioterapeut Vibeke Winther, der har skrevet et hæfte om den motoriske udvikling.

På sigt kan barnet tage det motoriske efterslæb med sig, så barnet er det sidste til at lære at løbe, hoppe eller cykle. Heldigvis skal der ikke så meget til, for at barnet igen er helt på højde med sin egen motoriske alder. Hæftet "Leg, der styrker motorikken" giver dig gode ideer og inspiration til lege, der er med til at udvikle barnets motorik. Læs mere på www.boernogmotorik.dk.

Du kan også træne dit barn med stimulastik. Det er organiseret tumlen, der træner din babys sanser og motorik. Ved at lave de samme øvelser igen og igen, lærer barnet hjernen, hvor de enkelte legemsdele befinder sig - og hvordan de bruges. Stimulastik på dvd, 199 kr. - se mere på www.stimulastik.dk

Læs også:
Hjælp barnet på benene

Læs også