https://imgix.femina.dk/media/07f79218a877462fa07b0a93d94a8acf.jpg
Gravid

Mænd er bange for sex med gravide

1. juni 2011
af Marie Tromborg
foto: all over press
Mange mænd takker nej til sex med deres gravide partnere. Det skyldes uvidenhed

Øvelse gør mester, som man siger. Men når øvelsen endelig har givet pote, og en baby vokser sig klar til at komme til verden, så oplever mange kvinder, er deres partner ikke vil dyrke sex med dem mere.

Mange mænd er bange for, hvad der kan ske med deres ufødte barn, hvis de dyrker sex med deres gravide kæreste, vurderer psykolog Sanne Neergaard, der har specialiseret sig i seksualitet.

Mænd kender ikke kvinders anatomi
- Mange mænd er simpelthen bange for, at de kommer til at skade barnet, når de har sex med deres gravise kæreste. Men det skyldes alt sammen bare uvidenhed. Vidste de mere om kvinders anatomi, så ville de ikke frygte at ramme barnet, siger Sanne Neergaard til alive.dk.

Hun har siden 1982beskæftiget sig med voksnes seksualitet som praktiserende psykolog og som brevkasseredaktør på FEMINA.

Kvinden må ikke tage det personligt
Og hun har mødt mange par, der gennem tiden har oplevet mandens manglende lyst til at dyrke sex og kvindens efterfølgende usikkerhed.

- En gravid kvinde har mange hormoner i kroppen. Og oplever hun tilmed, at hendes kæreste afviser hende og ikke vil dyrke sex med hende, så føler hun sig ofte afvist og tyk. Men det vigtigste er, at kvinden ikke tager det personligt, for så bliver hun tilmed usikker, siger Sanne Neergaard.

Brug kvindelist til undervisning
Hun mener, at kvinden for alt i verden skal holde fast ved, at hun ikke bliver afvist, fordi hun er tyk eller utiltrækkende, men fordi hendes kæreste ikke kender til kvinders anatomi og vil være på den sikre side.

Sanne Neergaard opfordrer derfor kvinder med bange mænd til at sørge for, at mændene lærer lidt mere om, hvordan kvinder hænger sammen.

- Der skal undervisning til. Så lån nogle bøger i bibliotekets børneafdeling om, hvordan babyer bliver til. På de simple tegninger i de bøger er det ofte nemt at se, at det er umuligt at ramme barnet under samleje, siger Sanne Neergaard og tilføjer, at man dog skal sikre, at det sker uden at nedgøre dem.

- Det er en god idé at bruge kvindelist og humor, så de ikke føler sig belært.

Læs også: "Ikke i aften, skat. Jeg har hovedpine"

Læs også: Mænd gider ikke sex

Læs også