Gravid

Kartofler med laks og ærter-mos

af Opskrifter er sponsoreret af Semper 8. juni 2010
Velsmagende og nærende

Fra otte måneder 4-5 portioner

• 2 kartofler til kartoffelmos • 1 dl vand • 2 kartofler i tern • 50 g knoldselleri (ca. 1 dl) • 1 ½ dl mælk • ½ dl fløde • 100 g laks • 50 g ærter (ca. 1 dl) • 2 tsk. tørret dild • 1 tsk. citronsaft • 1 tsk. rapsolie • 2 spsk. hvedemel • ½ dl mælk til jævning • ½ knivspids hvid peber

1. Skær 150 gram kartofler i mindre stykker, og kog dem under låg i 1 dl vand, indtil de er bløde. Mos dem i kogevandet.

2. Skær de 150 gram rå kartofler og knoldsellerien i tern af cirka en halv centimeter. Læg dem i en gryde sammen med 1,5 dl mælk og fløden. Skru ned, før det begynder at koge. Lad det simre under låg, til stykkerne er bløde. Lav en meljævning af melet og ½ dl mælk, bland det i, og rør rundt, indtil det har den ønskede konsistens.

3. Steg eller damp laksen og del den op i små stykker, og bland dem med kartoffelmosen. Tilsæt derefter ærter, dild, citronsaft og rapsolie, og rør det sammen. Bland de to retter godt sammen. Lad det koge op i et par minutter.

Prøv også:

 

Kartoffel-gule-rodsmos

Kartofler i fad med skinke og ærter

Ris med kylling

Få babymos og babygrød sendt direkte til døren >> Se mere her Artiklen indeholder affiliate-link