Irina Olsen
Gravid

Irina Olsen fortæller om uventet graviditetsdiagnose: "Kløen er altoverskyggende lige nu"

1. marts 2023
Af Signe Fage
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Influenceren tæller dagene til, at graviditeten er slut.

Artiklen blev først bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Har man fulgt med på den ukrainske influencer Irina Olsens Instagram, kan man se, hun tidligere i dag postede en meget rød gravid mave, der havde kradsemærker over det hele.

Det er der en god grund til. For nu afslører Irina, at hun har fået en diagnose i forbindelse med sin graviditet. Hun kæmper leverbetinget graviditetskløe, som hun er begyndt at få medicin imod.

"Det alene har givet mig lidt mere ro, selv om det ikke var det, jeg håbede på," skriver hun i et Instagramopslag.

Hun skriver i opslaget, at hendes tal var for høje, og hun har været nogle timer på akutmodtagelsen for at blive grundigt kontrolleret, hvilket nu bliver en virkelighed for hende hver uge resten af graviditeten.

Hun er dog fortrøstningsfuld.

"Det skal nok gå, og baby Olsen havde en god hjerterytme og udslag, og der bliver holdt godt øje med mig nu."

Det er dog en hård tid for hende. Hun fortæller, at hun er træt, og den kløende mave er altoverskyggende for tiden. Så influenceren tæller dagene til graviditeten er slut.

Hende og Morten “Faustix” er gået i gang med at indrette børneværelse for at få tankerne hen på noget andet, mens maven klør.

Til sidst i opslaget beder Irina sine følgere om at dele deres erfaringer med samme diagnose, og flere af hendes 243.000 følgere har allerede meldt tilbage på opslaget.

Omkring 1-2 procent af alle gravide oplever at få leverbetinget graviditetskløe.

Læs også