https://imgix.femina.dk/media/db9f710f81cc4f59870a9f233d1bb8b2.jpg
Gravid

Hvad må jeg spise, når jeg ammer?

2. december 2008
af Ulla Nielsen
Jeg er blevet mor for første gang, og jeg er så heldig at kunne amme mit barn. Derfor har jeg følgende spørgsmål: Hvor lang tid går der fra, jeg

Jeg er blevet mor for første gang, og jeg er så heldig at kunne amme mit barn. Derfor har jeg følgende spørgsmål: Hvor lang tid går der fra, jeg spiser noget, til mit barn får det gennem modermælken? Hun har haft ondt i maven, og det kunne jo skyldes det, jeg spiser.
Mette

Kære Mette
Alt, hvad moderen indtager, passerer over i mælken i en vis udstrækning. Derfor råder man ammende kvinder til at tale med lægen om eventuel brug af medicin og at være tilbageholdende med at ryge og drikke alkohol. Man har erfaring for, at forskellige fødevarer kan påvirke barnet, så det får ondt i maven. Som tommelfingerregel siger man, at det tager mellem to og otte timer, inden de forskellige stoffer findes i modermælken. Nogle af de fødevarer, der kan være generende for barnet er: Stærke krydderier, kål, løg, radiser, citrusfrugter, chokolade, jordbær og tomater. Hver kvinde må prøve sig frem. Der er som regel ingen grund til helt at undlade at spise førnævnte fødevarer, men det er fornuftigt at begrænse sig til fx et glas juice om dagen, og fire-seks jordbær i stedet for en hel bakke - selvom det kan være fristende.
Dorthe Taxbøl, jordemoder

Læs også:
Ammeguide
Amning

Læs også