https://imgix.femina.dk/media/88c3c054a64949d88a23c4a3960c1085.jpg
Gravid

H-skål, himmel eller helvede?

3. december 2008
af Signe Eriksen Tonsberg
Annettes Heicks mand er ellevild, mens hun selv er træt af store bryster under graviditeten

- Det absolut værste ved at være gravid er, at mine bryster bliver så store. Allerede nu er det slet ikke sjovt. Jeg tror, jeg er en F-skål. Sidste gang var jeg en H-skål. Min mand er i himlen, men jeg synes på ingen måde, det er klædeligt, fortæller Annette Heick, der helst prøver at gemme bryster og mave lidt.
- Jeg beundrer egentlig de af mine veninder, der stråler og viser deres graviditet frem. Selv synes jeg, at min krop er lidt fremmed for mig. Og det der med at føle sig sexet, kan godt ligge på et ret lille sted. Jeg kan bare mærke, at jeg har ekstra brug for at være lækker og opgradere lidt, når jeg er gravid, siger Annette.

Gravid uden for livmoderen
Allerede to uger inde i sin graviditet, var hun helt sikker på, at hun var gravid.
- Jeg kan mærke det lynhurtigt som sådan nogle bittesmå bobler nede i maven, siger hun og tilføjer lidt mere afdæmpet og lidt mere alvorligt: - Det har jeg kunnet alle gangene. Annette Heick har aborteret adskillige gange. Før hun blev gravid med Eliot, var hun gravid uden for livmoderen.
- Den allerførste gang, hvor jeg var gravid uden for livmoderen, var den værste. Der røg jeg på hospitalet. Jeg var overrasket over, at jeg reagerede så voldsomt bagefter, for på det tidspunkt var det ikke sådan et kald for mig at få børn. Men min krop blev ved med at sige: "Jeg er gravid." Hormonerne kørte rundt, og jeg tudede og syntes verden var noget lort og alt og alle var dumme. Jeg kunne slet ikke genkende mig selv.

Brug for voksensnak
Måske er det også derfor, hun har det meget uromantisk med at være gravid. - Jeg har ikke den der med, at det er utrolig yndigt at være gravid. Jeg er ekstremt rationel oppe i hovedet. Faktisk er det eneste, der interesserer mig, at barnet er sundt og raskt. Så jeg går til de skanninger, jeg ska, fortæller Annette, som har valgt mødregruppen fra. Det lyder måske lidt firkantet, men jeg kan ikke se mig selv sidde med en masse andre mødre og tale om børn. Når jeg går hjemme og har dikkedikket og været mor det meste af dagen, så har jeg brug for at læse aviser, se nyhedsudsendelser for fuld skrue og tale med andre voksne om voksenting. Jeg har virkelig ikke brug for børnesnak, siger Annette Heick.

Konsekvens og kærlighed
jeg er jo ikke den første i verdenshistorien, der får barn nummer to. Så den klarer vi, siger Annette Heick.
- Jeg er meget tilhænger af, at børn må indrette sig efter det liv, de bliver tilbudt - bare se på de børn, der fødes ude i verden, hvor der gælder helt andre vilkår. Selvfølgelig er der nogle børn, der bliver udsat for nogle helt urimelige ting, men sådan er det jo ikke i flertallet af familierne. Jeg tror, man kan og skal sætte dagsordenen langt hen af vejen: Konsekvens og masser af kærlighed, det er mine paroler, fastslår Annette Heick.

Om Annette Heick

• Annette Vollmer Heick er gift med Jesper Vollmer, der er kok ved hoffet. Sammen har de sønnen Eliot, der er fire år. Parret bor i et selvbygget træhus syd for Malmø.

• Hun er datter af musikerparret Keld og Hilda Heick.

• Professionelt er hun forfatter, sanger og tv-vært og har lagt stemme til over 250 tegnefilm. Hun fik sit folkelige gennembrud som den japanske tv-vært Ushi Haiku.

• Medforfatter til debat- og samtalebogen Gør det noget, jeg støvsuger imens? der udkom på forlaget Pretty Ink tidligere i år.

• Til foråret er hun aktuel som vært i et nyt haveprogram på TV2.

Se også:
Planlagt kejsersnit - ja tak!
Graviditet forandrer hjernen
Tre veje til en lækker krop

Læs også