Gravid

Graviditet gør din krop yngre

15. april 2015
Af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Det er allerede kendt, at gravide ofte får en særlig glød, stærkere negle og mere skinnende hår. Men nu konkluderer en ny undersøgelse, at graviditet har en foryngende effekt på os, som rækker ud over det rent kosmetiske.

Graviditet kan være en hård omgang for din krop med bl.a. kvalme, forstoppelse, ondt i ryggen - og dét, der er værre.

Men der er også positive sideeffekter af at være gravid, konkluderer en ny undersøgelse, som er publiceret i lægetidsskiftet 'Fertility and Sterility'.

Graviditet accellererer genoprettelsen af kropsvæv

Her har forskere fra Hadassah Medical School i Jerusalem påvist, at graviditet har en foryngende effekt på kvindernes kropsvæv, og at den gravide krop langt hurtigere end ellers kan genoprette væv, der måtte være skadet.

Det skyldes den øgede aktivitet i den gravide kvindes kredsløb (når ca. 1000 liter blod drøner igennem moderkagens filter hvert døgn til glæde for barnet), og det har altså også en foryngende indflydelse på moderen.

Forskerne forklarer, at jo ældre vi er, jo langsommere bliver vores kropsvæv til at regenerere, men er man gravid, sker regenereringen alligevel mere end dobbelt så hurtigt, som den ville gøre, hvis man ikke var gravid.

Altså endnu en grund til at være imponeret over, hvad den gravide krop egentlig er i stand til!

Læs også:  

Det sker i din krop under graviditeten

Disse gener kan du opleve i din graviditet

Fødselsmåneden kan påvirke dit barns helbred

Føl dig tilpas i din gravide krop - 8 tips

Gravid uge for uge - følg din babys udvikling

Her kan du købe D-vitamin og andre kosttilskud til gravide over nettet >>

Sådan kan du selv lytte til dit fosters hjertelyd og bevægelser - og optage lydene til evigt minde!

Med den populære AngelSounds ultralydsmonitor kan I lytte til jeres ufødte barns hjertelyd og bevægelser - en fantastisk oplevelse for enhver kommende mor og far. Allerede fra 12. uge i graviditeten kan I med AngelSounds høre barnets hjertelyd, og der er også mulighed for at høre hvis barnet hikker, sparker mm. Med AngelSounds kan du også optage hjertelydene, så I (og jeres barn) kan lytte til de smukke lyde senere i livet, eller I kan sende optagelserne pr. e-mail til f.eks. bedsteforældre.

Køb AngelSounds ultralydmonitor her >>

Forebyggelse og behandling af strækmærker!

Strækmærker er noget, de fleste gravide frygter - og som de fleste desværre også kan nikke genkendende til. Beauté Pacifiques nye creme 'Scars&Stripes' anvendes til forebyggelse og behandling af ar og strækmærker. Cremen arbejder dybt i hudens lag med fire virksomme ingredienser, der på hver sin måde forebygger og reducerer rødmen og normaliserer den strukturforandring, som gør ar og strækmærker synlige.

Køb Scars&Stripes mod strækmærker her >>

Artiklen indeholder affiliatelinks