https://imgix.femina.dk/media/7da4445bbaad4c419dbe14fcaf83f70e.jpg
Gravid

Gravid i 30'erne

11. december 2008
af Jette Lüthcke
Foto Vanna Envall
Lenes graviditet føles meget naturlig for hende, og hun har ingen fysiske gener.

Hvordan har din graviditet været indtil nu?
Den har været dejlig - akkurat lige så dejlig som første gang. Jeg havde hørt mange sige, at det var hårdt og mere krævende at være gravid anden gang, og at man fik større behov for at ligge. Selvfølgelig kan det være mere krævende, når man har et barn i forvejen, men så slapper jeg bare af om aftenen. Jeg har overhovedet ingen fysiske gener, men jeg kan da godt mærke, at mine ben er mere belastede, end de plejer, fordi jeg har et stillesiddende job.

Hvad er den største fysiske forandring?
Selvfølgelig min mave og mine større bryster - og så har jeg lidt mere på sidebenene, end jeg plejer. Til hverdag bruger jeg min krop meget, fordi jeg er spindinginstruktør i et fitnesscenter og vant til at træne. I begyndelsen syntes jeg, at det var en fantastisk følelse at være gravid, men fra omkring syvende måned begyndte jeg at føle mig begrænset fysisk. Ikke fordi det er hårdt, men det er svært at vænne sig til, at jeg ikke kan gå i rask trav, men tøffer af sted.

Hvordan har du det med, at din krop måske forandrer sig?
Det hårdeste er, at brysterne bliver mindre, så jeg frygter lidt, hvad der sker, når jeg holder op med at amme. Det er nok en kvindeting, men jeg gør mig da nogle tanker om det, selv om jeg tager det relativt afslappet. Jeg er ikke bekymret for, om jeg kommer tilbage til samme tøjstørrelse, for sidst vejede jeg kun tre-fire kilo ekstra en måned efter fødslen, og de raslede lige så stille og roligt af, uden at jeg lagde mærke til det.

Hvilke tanker gør du dig om din alder og din graviditet?
Jeg føler mig ikke ældre og har ikke tænkt anderledes tanker end første gang, jeg var gravid. Det hele er egentlig meget naturligt for mig. Heldigvis har vi tid til at følge med, for man glemmer jo, hvor langt barnet er i sin udvikling i de forskellige uger. Jeg tænker meget på, hvordan Liva vil reagere, når hun får en lillebror. Nu får hun meget opmærksomhed, og praktisk er vi to voksne til et barn. Så vi skal være opmærksomme på hende, selv om hun er stor og selvhjulpen. Jeg tænker også på, om den lille ny er sund og rask. Vi tager det for givet, men sådan går det jo ikke altid.

Lene Barrit Arenholt

Alder: 32 år
Børn: Gravid med sit andet barn i uge 34, mor til Liva på tre år
Stilling: Salgskoordinator i et børnemøbelfirma
Kæreste med: Niclas

Læs også:
Gravid i 20erne
Gravid i 40erne
Gravid for første gang

Læs også